Snap
  • Zwanger

We zijn er klaar voor

We willen toch echt een kindje van ons zelf.. na vele logeerpartijtjes van kinderen van kennissen en vrienden zijn we er klaar voor. Leer hier meer>>

En toen was het zover, na vaak samen te hebben gedroomd over onze eigen kindjes hebben wij in januari 2012 de knoop doorgehakt we willen toch echt een kindje van ons zelf.. na vele logeerpartijtjes van kinderen van kennissen en vrienden zijn we er klaar voor.

Na veel praten en dromen, denken we te weten waar we aan willen beginnen.

Wat is dan de eerste stap? nou stoppen met de pil dus dat heb ik ook gelijk gedaan. Wetend dat dit een wel een poosje kan duren voor ik ontpilt ben heb ik ze gelijk door de plee gespoeld. Na bijna 10 jaar geen hormonen meer slikken, das een rare gewaarwording.

En nu maar afwachten... dat is wat we dachten, maar ja mijn lichaam bedacht zich wat anders, ik weet dat het ontpillen een poosje kan duren, maar ik werd er wel een beetje kriegel van dat er niks op gang kwam...

Een half jaar naar de laatste pil ben ik  naar mijn huisarts gegaan omdat het me niet lekker zat. Mijn huisarts zei dat het niets was om me ongerust over te maken, ik heb een kuurtje meegekregen die er voor moest zorgen dat mijn lichaam een zetje kreeg om te doen wat een vrouwen lichaam hoort te doen. Nou na 1 tablet was het raak ik was ongesteld, dit is natuurlijk puur toeval want de kuur kon nog niet werken.

Eind 2012 was het nog niet veel beter met mijn cyclus soms 70 dagen soms 110 dagen al met al heb ik in 2012 dan ook maar 5 periodes gehad... je raad het al, zo gaat het natuurlijk niet werken.

Net toen ik met mijn vriend had gepraat dat ik misschien toch maar weer naar de HA moest, werd ik weer ongi. Dus dacht ik laat ik het dan toch nog maar even aankijken..

De laatste drie maanden heb ik redelijk normale cycli gehad tussen de 22 en 30 dagen, zou dit dat het teken zijn dat mijn lichaam zichzelf op de rails krijgt?

Ik hoop het zooooo.... we willen heel graag..

In middels ben ik ook 6 weken gestopt met roken gewoon alvast maar, zodat het daar niet aan ligt en zodat ik daar geen stress van heb als ik al zwanger ben..

Nu maar heel hard duimen dat het binnenkort een keer onze tijd is om een wondertje te mogen maken/krijgen

tot die tijd moeten we geduld hebben ik weet het, maar o wat is dat soms moeilijk, herkenbaar of niet?

 

 

 

10 jaar geleden

Hoelang heb het bij jou geduurd dan? Stuiter?

10 jaar geleden

Ga gewoon even naar je huisarts. Het duurt overigens gemiddeld 9 maanden tot een jaar voor de gemiddelde vrouw zwanger is. Het is niet leuk dat wachten, maar nog geen reden tot paniek. Gewoon even naar de huisarts

10 jaar geleden

Wij zijn al 9 maanden gestopt met de pil. En nog steeds geen resultaat:(.... Echt heel erg vervelend! Ben je intussen misschien al zwanger?

10 jaar geleden

Ik zat ook met een heel onregelmatige cyclus en later zelfs helemaal geen menstruatie meer. Als het je niet lekker zit zou ik het toch even met je huisarts of specialist bespreken. Succes ermee!