Snap
  • Zwanger

We gaan het proberen

Twee korte verhaaltjes over wanneer je samen besluit dat jullie een kindje willen.

We gaan het proberen

Na lang beraad en meerdere gesprekken komen mijn man en ik tot de conclusie. Wij willen graag een kind.

Nou ja echte flinke gesprekken zijn het nou ook weer niet geweest. We hebben het er in de afgelopen 11 jaar best wel eens over gehad. Hoe zou het zijn als, wanneer zouden we willen, hoe weet je nou of je het wilt, hebben we er eigenlijk wel tijd voor en past het wel in ons leven?

Maar stiekem zonder dat je het antwoord op de vragen weet voel je dan toch iets vreemds. Je durft het eigenlijk beide niet uit te spreken maar je weet dat je het samen wilt. Op een avond kijk je elkaar aan en besluit je samen we gaan het proberen! Er volgt een traan een een lach en van binnen voelt alles beter.

 

 

De afspraak

Het besluit is genomen en dan, wat nu? Je spiraaltje moet eruit. Wanneer ga je dat doen en hoe houd je dat geheim? Volgende week zijn we 2 jaar getrouwd. Dan zijn we samen lekker een dagje vrij. Zal ik het dan plannen? Dan heeft niemand het door.

Onderweg naar je werk bel je in de auto naar de huisartsenpraktijk. De assistente neemt op. Je voelt je hartslag sneller gaan. Shit wat is dit spannend! Je vraagt haar om een afspraak voor maandag en verteld waarvoor het is. "Graag zou ik mijn spiraaltje willen laten verwijderen." "Alleen verwijderen?" Vraagt ze lief. "Ja" zeg je dan. Ze plant een afspraak voor je in en je hoort aan haar stem dat ze begrijpt wat je bedoelt. 

6 jaar geleden

Nee hoor.. Als het langer duurt ga je er vanzelf meer mee bezig zijn. En het zit niet tussen je oren, dat zeggen alleen vrouwen die 'zo' zwanger zijn geworden. En tja het zat bij mij echt niet tussen me oren maar in me eierstokken dus hoe hard je je best soms wel of niet doet, er zijn altijd nog een heleboel andere factoren die mee moeten spelen...

6 jaar geleden

???? = ;-)

6 jaar geleden

Herkenbaar telefoongesprek haha, al was het hier voor baby nr 2 ????

6 jaar geleden

En Ashley hoe voelde het voor jou de ingreep? Zie er wel tegenop maar ben zo blij als het achter de rug is... dus ga er wel voor.. Spannend meiden>erover kunnen praten heb je nodig en kan helpen ervaringen aan te gaan of ook te doen toch????