{{ message.message }}
{{ button.text }}

We are dating - adoptie

Omdat we nu weten uit welk land van herkomst we willen gaan adopteren, zijn we aan het daten geslagen...

Afbeelding blog 'We are dating - adoptie' Achtergrond blur afbeelding

Nu we aan het wachten zijn op de start van de cursus van Stichting Adoptievoorzieningen, maar al wel weten wat het land van herkomst zal zijn, zitten we natuurlijk niet stil.

De vergunninghouder A New Way werkt met 3 adoptiebureau in Amerika en 1 van die 3 contacten zal ontzettend belangrijk voor ons worden en ons helpen met de zoektocht naar ons kindje.

De 3 contacten zijn Adoption ARC, HoAA en Goldstein.
ANW heeft ons uitgelegd hoe de diverse contacten werken en wat de ‘feel’ is. Lijkt het bij het ene bureau alsof je ongeveer familie bent, is het andere bureau uber zakelijk. Ze raadde ons aan om met elk van de contacten een oriëntatiegesprek aan te gaan. Dan zijn we in de gelegenheid om vragen te stellen en even te voelen hoe zo’n gesprek en de persoon aan de andere kant is. Daarnaast gaan ook kijken naar hun werkwijze; wat doen zij voor de birth parents, waar spenderen zij de diverse fees aan, waar zitten ze; welke gebied werken ze in, etc. Het is persoonlijk en we moeten kijken wat bij ons past.
Dus wij zijn, met een klein beetje spanning, aan het mailen geslagen.
In de mail hebben we uitgelegd dat we nog voor de cursus zitten, maar wel al weten dat we voor de USA gaan en dat we graag een gesprek willen via Skype.

De eerste die reageerde was HoAA, zij haddeb de dag erna al tijd voor ons. We hebben een afspraak gemaakt na het examen van mijn man op een vrijdag om 19.00 uur , want er is natuurlijk tijdsverschil (13.00 uur voor hen). De dame reageert super snel en enthousiast. Heel erg benaderbaar.
Adoption ARC reageerde uitbundig, stuurde meteen alle informatie op (een Nederlandse brochure, alle fees en de geschiedenis en bedrijfsvoering van ARC). ARC is 10/7 in Amsterdam voor een meet & greet dus in plaats van Skypen, gaan we ze live ontmoeten.
Goldstein is de meest zakelijke van de 3. We kregen een mail met een uitnodiging voor een Skype meeting van 15 minuten. Daar moeten we meteen een formulier voor invullen en een foto van ons insturen. Daarnaast ook uitleg voor een eventueel vervolg gesprek (als we voor hen kiezen) en wat daar de kosten voor zijn. Een hele andere benadering, maar wel te begrijpen. Ze gaan heel efficiënt om met hun tijd en dat snap ik. Des te meer tijd blijft er over voor de daadwerkelijke adopties.

Eén van deze 3 bureaus gaat ons helpen met onze droom en dat maakt kiezen zo moeilijk. Ze zijn allemaal kundig en professioneel, maar we moeten op zoek naar de juiste klik; de match… let the dating begin!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je