Snap
  • Zwanger
  • Vriendschap
  • Vrienden
  • echtevriendschap
  • doordikendun
  • moeilijketijden

Wat zijn nou je echte vrienden?

Vriendschap is er in vele vormen. Het is een bijzonder iets in ons leven waar wij ontzettend zuinig op moeten zijn, (vind ik dan) het is namelijk iets dat heel waardevol is of moet zijn.

Door de jaren heen heb ik veel verschillende  vriendinnen gehad. Ik hechtte altijd enorm veel waarde aan vriendschap, alleen durfde ik mij daarvoor niet helemaal open te stellen. Vriendschap beleven heeft twee kanten, het kan iets leuks zijn, maar het kan je ook erg kwetsen, waardoor je even later vriendschappen op een grote afstand houdt.

Vriendschappen kunnen natuurlijk voor heel het leven zijn, maar vriendschappen kunnen helaas ook maar voor heel even zijn. Door gekwetst of simpelweg uit elkaar gegroeid te zijn, ben ik veel minder waarde gaan hechten aan vriendschappen. Misschien is dit bij mij wel uit zelfbescherming gekomen. wat ik denk ik wel zeker weet, Bizar eigenlijk. Als ik er zo over nadenk, merk ik dat er veel soorten vriendschappen zijn. Ik kende vriendschappen voor een dagje winkelen, voor een hapje eten, een dansjes en drankjes, maar ook voor het knippen of voor een fotoshoot helaas. voelde ik me gebruikt? Ja.. jammer genoeg wel.

Maar wat zijn nou je echte vrienden in moeilijke en stressvolle tijden? Ik vind dit persoonlijk toch wel een dingetje. Vaak als het te lastig word ik een vriendschap is het verbreken van het contact makkelijker dan er voor elkaar zijn. Ik merk dit helaas ontzettend erg in de fase waar wij nu is zitten.

Naarmate ik ouder word ga ik toch steeds meer beseffen wat nou echt vriendschap is. Ik heb eens voor de gein alles een rijtje opgezet voor mezelf om te kijken bij wie ik nou echt mezelf kan zijn. Toch wel gek hoor z’on rijtje. Want er blijft weinig over. Best veel vrienden leren kennen en dan toch nog zo alleen voelen. Moet dat? nee vind ik eigenlijk niet. Vriendschappen moet je koesteren toch?

Nu ben ik wat ouder, wat wijzer. HAHAHA klinkt grappig uit mijn mond. Maar ik ben op het moment ontzettend dankbaar met mijn vriendschappen die ik op dit moment heb, en het gekke is… er is maar 1 vriendin waar ik echt me hele verhaal kwijt kan… zonder gekkigheid en zonder ja maar. Ze is zelf net bevallen van een klein mannetje, en toch vraagt ze altijd eerst naar mij en hoe het. Met mij gaat, verplaats dat ze haar mooie verhalen verteld tegen mij.

Ik merkte op Instagram dat het tegenwoordig iets heel normaals is om niks meer van je te laten horen. Laats had ik het met jullie erover op mijn story. Waar zijn je vrienden als je ze nodig hebt? Ik vraag me dus echt af…. Is het nodig om je vriendschap te verbreken als je in een ivf-traject zit? Of omgedraaid als je net bevallen bent? Ik kreeg veel antwoord hier op, Ja maar als je bevallen bent gaat er heel veel tijd in de baby zitten en heb je niet meer zo veel tijd voor vriendschappen etc.. Begrijpelijk natuurlijk, dat is inderdaad ontzettend belangrijk. Je hoeft ook niet bij elkaar de deuren plat te lopen denk ik dan maar.

Ik heb ook een vriendinnetje gehad die uit jaloezie de vriendschap heeft verbroken. Ik had ivf…. (Uitgelopen op een miskraam) maar we konden geen contact meer hebben hierdoor. Hmm zelf heeft ze wel kids. En dat begrijp ik dus niet. Nja ik kan er met mijn hoofd niet bij.

Instagram is wel echt een ontzettend mooi platform om van je af te schrijven maar ook nieuwe vriendschappen te ontdekken. Bijzondere maar ook zeer leuke vriendschappen. Een hoek waar ik het totaal niet van had verwacht toen ik hier aan begon.

Liefs Chantal

4 jaar geleden

Toch herkenbaar, bij mij is het vooral dat ik met sommige heel veel investeer maar niks terug krijg. Een goede vriendin heeft begin dit jaar een premature baby gehad, hele ziekenhuis periode en poppenkast. Dag en nacht belden en appten we. Elke keer als ze weer ruzie had met haar vriend logeerde ze hier. Instanties kwamen erbij, kortom een grote poppenkast. Nu zit ze in rustiger vaarwater, en je raad het misschien al.. ik hoor bijna niks van haar, als ik al iets hoor dan is het omdat er iets aan de hand is...

4 jaar geleden

Ik herken het. Uiteindelijk ben ik degene geweest die de knoop doorhakte en het contact verbrak met mensen die me teveel energie kosten, alleen maar dingen deden die in hun eigen straatje pasten etc etc. Is niet veel overgebleven maar die paar vriendinnen wat ik nog heb daar weet ik wel dat ik op kan bouwen en vertrouwen. Er zijn periodes dat we de deur bij elkaar plat lopen en periodes dat we elkaar wat minder zien. Belangrijkste is dat je weet dat ze er voor je zijn op momenten dat je ze echt nodig hebt.

4 jaar geleden

Gelukkig bijna geen ervaring mee. Ik heb 4 vriendinnen waar ik echt alles bij kwijt kan. Voor 1 vriendin was mijn medischemolen traject updates soms lastig, in die periode werd vanwege medische redenen duidelijk dat zei nooit een kindje zou krijgen. Dat heeft ze toen eerkijk aangegeven en rekening mee gehouden. Inmiddels is mijn dochtertje al 3,5 en zijn wij nog steeds vriendinnen. Ben ook gezeged met vriendinnen die het accepteren dat ik soms even geen tijd. Ben vlak na de bevalling 1 'vriendin' verloren, want volgens haar beëindigen alle vrouwen die kinderen krijgen hun vriendschappen, maar zei was degene die de boot afhield.