{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat is teveel?

Afbeelding blog 'Wat is teveel?' Achtergrond blur afbeelding

Hoeveel weken ben je? 37.

Hoeveel dagen moet je nog? 21.

Huh wat? 21 dagen tot ik mama word?

Het besef is er al die 8 maanden nog niet geweest. Misschien moet ik toch maar gaan beginnen met echt beseffen en genieten wat er met mijn lichaam gebeurd. Tuurlijk vragen mensen naar hoe het met je is en hoe je je voelt, niet veel verschil met normaal, dus best goed.

Samen met mijn vriend gaan we ervoor, een gezin starten en samen een toekomst opbouwen.

Een huisje vinden blijkt nog best lastig te zijn, ‘maar dat komt vast wel goed’.

De eerste maanden vliegen voorbij en gedurende zomer proberen we zoveel mogelijk leuke dingen te doen. Elke dag op internet wat huisjes zoeken maar geen haast, want we hebben toch nog genoeg tijd.

De afgelopen maanden voelde ik mij niet anders dan normaal, iets meer honger maar mentaal en lichamelijk helemaal goed! 

Na 6 maanden krijgen we ein-de-lijk een prachtige èènsgezins woning via via aangeboden. We kunnen er over 2 maandjes in & verhuizen. 

Een week na het goede nieuws breekt mijn vriend tijdens een motor ongeluk zijn knie. Geopereerd en een paar schroeven en stalen platen later was het moment van de verhuizing. 

‘Je mag niet te zwaar tillen hé schat?’, nee dat wist ik wel maar wie moest anders verhuizen? De week bestond uit verhuizen, werken & voor hem zorgen. Ik maakte dagen van 14 uur. Na een maand belde ik de huisarts en gaf aan dat het niet meer ging. Ja, ik belde zelf op. Niks voor mij, want ik ga altijd door. ‘Als het niet meer gaat, moet je rustig aan doen.’ 

6,5 maand zwanger en zittend in het ziekenhuis. Ze wouden me zien omdat ik me niet goed voelde. ‘Je lichaam zegt dat het genoeg is nu en je harde buiken komen niet voor niets, als je zo doorgaat beval je deze week nog.’

Nu, 37 weken zwanger & nogsteeds voel ik me nauwelijks zwanger. Ik ben nog zo’n 4 dagen bezig in het huisje om het zo snel mogelijk af te krijgen and I am feeling gooood! Ik luister naar mijn lichaam en ga soms even zitten. Middagdutjes zijn er af en toe. 

Elk persoon en lichaam zijn verschillend maar ik geloof dat je lichaam echt wel aangeeft wat je nog wel en niet kan doen. Voeding is belangrijk tijdens de zwangerschap en ik geloof dat mij dat ook 90% heeft geholpen in hoe goed ik me voel na 37 weken.


We got thissss!


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je