{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat heb je nog nodig bij een tweede?

​Als je zwanger bent van je eerste kind is je wens lijstje nog mijlen lang.

Afbeelding blog 'Wat heb je nog nodig bij een tweede?'

Als iemand je vraagt wat je wilt hebben kun je zo een hele lijst op noemen. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik al veel zelf had aangeschaft maar toch waren er nog genoeg dingen die op mijn wens lijstje stonden. Maar wat staat er nou zo op een wens lijstje wanneer je zwanger bent van je tweede, derde, of maak niet uit hoeveelste? Wanneer je het meeste al in huis hebt.

Hieronder zet ik mijn wens lijstje voor een tweede. Er zijn namelijk wel degelijk dingen die ik nog handig vind. Dingen die ik niet had bij nummer 1 maar die mij toen toch wel heel praktisch leken, dingen die ik nodig heb omdat je meerdere kinderen in huis hebt, dingen die ik wil omdat ik nu een kindje van het andere geslacht krijg en dingen die gewoon mooi zijn (je kunt immers nooit alles hebben).

1. Bumbo baby stoeltje

Dit is een simpel en klein stoeltje waarin baby’s die hun rugje nog niet goed recht kunnen houden toch rechtop in kunnen blijven zitten. Dit is niet voor een lange zit want dat is niet goed voor het ruggetje van je kindje maar soms wel heel praktisch. Vooral ook fijn dat hij klein is en daardoor ook meegenomen kan worden.

2. Meerijplankje voor op de kinderwagen

Zo kan Nino op het meerijplankje staan of zitten (ik wil er het liefst eentje met zitje) terwijl de baby lekker in haar wagen ligt.

3. Fietsstoeltje achter

Dit stoeltje is dan wel meer voor Nino, mijn oudste kind maar wel degelijk nodig als mijn jongste straks in de doek of drager mee gaat of wanneer ze beide op de fiets mee kunnen.

4. Stokke trip trap stoel

Ik heb er al eentje maar met twee kinderen wil je er natuurlijk twee in huis hebben. Nu heeft dit niet direct haast omdat de baby toch nog niet direct zelf kan zitten maar op mijn lijstje kan hij natuurlijk wel alvast.

5. Babyphone (mag een simpele zijn)

Omdat onze slaapkamer naar de zolder verhuisd zullen we de kindjes misschien minder goed horen en is een babyphone in beide kamers wel handig. Daarom hebben we een tweede nodig naast die we al hebben.

6. Babyplakboek van Snor

Voor Nino heb ik dit boek elke week netjes bij gehouden. Het is een super leuk boek geworden en niet alleen ik vind het heel leuk om erin terug te kijken, Nino zelf ook. Het lijkt me dan voor baby nummer 2 erg leuk als zij ook een leuk boek van haar eerste jaar krijgt.

7. Delta baby travel tas (luiertas/bedje)

Dit is dus echt zo een product wat mij al handig leek bij de eerste en ik nu bij de tweede nog steeds graag wil. Op die manier kan ik baby 2 makkelijk in een drager of doek meenemen, en toch ergens neerleggen wanneer we eventjes gaan zitten. Het lijkt me super praktisch.

8. Verschoonkussen

Ja, ik heb natuurlijk al een verschoonkussen maar ik wil er nu ook graag eentje voor in de woonkamer. Want wanneer ik de baby moet verschonen wil ik Nino niet alleen in de woonkamer moeten laten en steeds beide kinderen mee naar boven nemen wanneer er eentje verschoont moet worden vind ik ook een hele klus. Het lijkt me dus handig om dit gewoon in de woonkamer te kunnen doen.

9. Voedingskussen ISI mini - buddy

Ik heb al wel een voedingskussen. Een simpele van de hema. Die ligt nu nog altijd in mijn bed als rugsteun. Heerlijk vind ik dat. Maar ik zou het fijn vinden om er ook eentje (een kleinere) in de woonkamer te hebben. En er zijn zoveel schattige op de markt zoals buddy van ISI mini. (Zie de foto.)

10. Nachtlampje met geluid en licht die automatisch uit gaat

Voor Nino heb ik op een gegeven moment via Mamaplaats een nachtlampje van Lamaze om te testen gekregen. Die was geweldig en Nino slaapt er nog steeds altijd mee. Zoiets lijkt me voor baby nummer 2 dan ook erg fijn.

Naast deze top 10 zijn cadeau kaarten van de favoriete kleding winkels natuurlijk ook altijd een goed idee. Zo kun je zelf kiezen wat voor kleertjes je voor de baby aanschaft of dat je gewoon een leuk item koopt voor je eerste kindje. Dat kan dan natuurlijk altijd ook nog.

Wat stond er op jullie verlanglijstje bij de volgende?

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je