Snap
  • Zwanger

Wat gaat de tijd ineens ontzettend snel!

Morgen, 29 weken zwanger. Periodes waarin je lijstjes moet maken, dingen af moet strepen en vooral rustig moet proberen te blijven ;)

Wouw, morgen alweer 29 weken zwanger. Wat gaat het ineens in een rap tempo! Iedereen die het ook nog eens bevestigd voor je:

"jeetje nog maar 4 weken werken, dan heb je zwangerschapsverlof". (ik weet nog dat ik de verklaring opstuurde)
"bloedprikken, ziekenhuis uitkiezen, andere controle (om de 3 weken) bij de verloskundige, aanvragen kraampakket, aanvragen hulpmiddelen voor thuis en de kraamzorg komt 1 deze weken langs voor een intake.. WOUW..
"verandering lichaam, jeetje wat groei ik! Ik heb de baby in het begin niet veel gevoeld pas met week 25 voelde ik echt gericht en consequent wat schopjes. de afgelopen 3 dagen, voel ik een hele hoop! Een heuse langdurige knal (voet of handje) lekker trappelen!! bijzonder!

Wat ik wel erg vervelend vind, is dat het lijkt of mensen hun schaamte voorbij zijn als ze weten dat je zwanger bent.. "Zooo, jij hebt een enorme buik." zijn het er echt geen twee?
          "JEETJE, heb jij veel vruchtwater of is het een 10 ponder?"
          " O, zo'n buik had ik echt niet, die had ik pas toen ik 38 weken zwanger was".

ZUCHT>>>......

zo, heb ik gemerkt, heeft iedere vrouw die in de ogen van een ander wat afwijkt van de "normale" zwangere in Nederland, wel het 1 en ander naar haar oren krijgt. De 1 vind je buik te groot de ander te klein. Wat mensen eerst niet durven vragen (ben jij zwanger??) halen ze nu dubbel en dwars in. Ze blijven dan ook maar staren naar mijn buik alsof hij ieder moment kan ontploffen..

Als de baby maar gezond is en goed groeit, denk ik dan maar :) Ik voel me goed, ze groeit goed. En ja, mijn buik is groter, ik houd vocht vast, ik ben gestopt met roken (JA!!) en ik ben gestopt met hoog niveau dansen.. dan komen er wel wat kilootjes aan.. maar ik voel me goed.. echt goed!! ja, kwaaltjes, maar ik mag echt niet klagen!

Daar gaat het toch om!??! :-)
(foto: 28 wkn zwanger)

9 jaar geleden

Pfff wat n buik..... Weet je zeker dat er niet 3 kilo snoepjes bij zit ;-)) hahahaha heerlijk he al die opmerkingen het is nooit goed! Geloof me ;-) Week 30 nu.... Wat gaat t toch snel opeens, bedenkend dat die eerste weken maanden duurde! Geniet maar lekker van die dikke grote buik van je voor je t weet ligt dat iniminie meisje op je buik en pas je je spijkerbroeken weer!!! Xx

9 jaar geleden

Pfff wat n buik..... Weet je zeker dat er niet 3 kilo snoepjes bij zit

9 jaar geleden

Pfff wat n buik..... Weet je zeker dat er niet 3 kilo snoepjes bij zit

9 jaar geleden

Door de manier waarop en wie het zegt kan ik goed bepalen of het ongeloof is of een leuke manier tonen van interesse. Ben erg blij dat jij het juist zo ervaart! Ik ben ook zeker erg trots op mijn buik, daarom schrijf ik ook dat het mij erom gaat dat ze goed groeit en ik me goed voel! Ik weet natuurlijk ook wel wie bepaalde opmerkingen kunnen maken :-) ik denk dat iedereen deze opmerking weer anders ervaart. Zo zijn we allemaal "gelukkig" verschillende mensen en hebben we verschillende buiken of buikjes !!