{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat een genot om zwanger te zijn??

ik voel me helemaal top. De dag na ontdekken, bel ik de assistente van de gynaecoloog op.

Afbeelding blog 'Wat een genot om zwanger te zijn??' Achtergrond blur afbeelding

ik leg het hele verhaal uit met als laatste dat ik dus op 20 oktober een positieve test had. ze feliciteert me en geeft aan dat ik een week later langs kan komen voor gesprek met de gynaecoloog. 

die week loop ik op wolken. wauw wat voel ik me geweldig zeg.

als we bij de gynaecoloog komen, is hij helemaal blij. geen IUI traject. nee hoor Martin heeft gewoon z'n werk gedaan haha.
de gynaecoloog maakt een inwendige echo en we zien alleen een vruchtzakje maar dat schijnt normaal te zijn zegt hij. het is nog super pril.
we maken een afspraak in december. dan ben ik rond de 12 weken en.krijg ik de groei echo. ik vind alles prima.

bij mijn tijdelijke werk vertel ik ook dat ik in verwachting ben. ze geven aan dat dat geen probleem is en ik gewoon bij hun kan blijven werken met uitzicht op een vaste baan. nou win win situatie toch. Tuurlijk heb ik wel last van mijn ogen, maar goed wat wil ik dan? 
in december komen we erachter dat alles prima is met het kindje en ik ben nog meer door het dolle heen. ik ben gewoon ECHT zwanger zeg ik nog tegen Martin.

Mijn schoonouders zijn beide wel iets bijgedraaid. Ze zijn niet uitbundig blij maar ze doen geen verwijten meer enzo. Zo gaat de maand december voorbij en we vieren met al onze familie en vrienden oud en nieuw bij ons thuis. We besluiten ons appartementje in Zaandam te koop te zetten per 1 januari 2006, Het duurt gemiddeld een jaar voor het verkocht is, heeft de makelaar ons verteld dus ons kindje zal de eerste tijd in Zaandam opgroeien. We vinden het allebei helemaal prima. 

11 januari krijgen we een kijker voor ons appartementje en verhipt, eind van de middag een bod van de vraagprijs en we gaan dus akkoord. Het enige is dat ze 15 maart in het appartement wilt. Wij geven aan dat dat prima is. Eventueel gaan we nog even bij mijn ouders wonen tot we wat nieuws hebben gevonden. Ik ben toch pas 13 juli uitgerekend. Weer iets wat ons voor de wind gaat. 

Met mijn zwangerschap gaat alles gestaagd. Ik merk wel dat ik enorm weinig kan eten, niet echt misselijk maar gewoon geen eetlust. Hierdoor val ik de eerste periode 5 kilo af, mijn buik daar en tegen begint wat vormpjes aan te nemen. Elke 2 weken nemen we trouw een foto op de zelfde plek in huis. Zo leuk gewoon, dan zie je pas je buik groeien. 

Toevallig staat er een huis te koop in Purmerend waar ik best zou willen wonen. Voor we het weten hebben we die gekocht. Ondertussen is het alweer februari, de tijd vliegt voorbij. 6 maart gaan we de sleutel krijgen. De hypotheek is rond en alles is geregeld. Wachten tot 6 maart dan maar. 

2e week van februari voel ik mij niet lekker. Heb bloedverlies (veel) en Martin vind het beter dat ik mij ziek meld. Ik bel mijn werk op en geef aan dat ik een dagje ziek thuis blijf. Aan het eind van de dag word ik gebeld door mijn werk. Of ik de dag erna wel wil komen want er komt een gesprek. Prima denk ik nog.
14 februari is het als ik eigenlijk nog ziek (voel me hondsberoerd en heb daarnaast ook nog eens veel bloedverlies) op mijn werk aan kom. De sfeer is vreemd en ik word meteen geroepen voor een gesprek. Ze geven aan dat ik meteen mijn spullen mag pakken en ik word per direct ontslagen. Als ik vraag waarom geeft hij aan dat hij geen zwangere vrouwen meer op het werk wil hebben in een mannenbedrijf. Compleet over mijn toeren ga ik weer naar huis. 

Wederom word ik ziek uit dienst gemeld.

De bloedingen stoppen en de gynaecoloog heeft geen idee waardoor het komt. Maar prima ik lijk iets op te knappen. De harde buiken zijn wel erg aanwezig.

6 maart 2006 krijgen we de sleutel van ons nieuwe huisje. Het is buffelen want altijd moet er meer gebeuren dan gepland en gedacht. We hebben ook een nieuwe keuken besteld maar die komt pas in mei. 

Ondertussen modderen we wat aan in huis en ben ik vooral met de babykamer bezig. 

Dan is het zondag 1 april, na het eten bij mijn ouders heb ik pijn in mijn buik. Ik voel me niet lekker en loop maar te kreunen en te steunen. Er is iets maar kan niet zeggen wat het is. Weeën nee dat zijn het niet, maar wat dan ..........................

Hieronder volgt een foto show van mijn zwangere buiken

buikfoto 6 wk 5.JPG 6 weken 

8 weken 8 weken 

buikfoto 10 wk 1.JPG 10 weken 

buikfoto 12 wk 2.JPG 12 weken

buikfoto 15 wk 1.JPG 15 weken

buikfoto 19 wk 1.JPG 19 weken

buikfoto 21 wk kleding.jpg 21 weken

buikfoto 23 wk kleding.jpg 23 weken, onze vakantie in de Lommerbergen

buikfoto 25 4 wk zij kleding.jpg 25+4 weken zwanger en dat is op 1 april 's ochtends. De dag dat het fout ging .........

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je