{{ message.message }}
{{ button.text }}

Was dit de bedoeling?

Hangt er een taboe over makkelijk zwanger raken?

Afbeelding blog 'Was dit de bedoeling?' Achtergrond blur afbeelding

Bas en ik waren nog geen jaar samen toen we zwanger raakten. Het was gepland en we hadden er bewust en lang over nagedacht en gepraat.

Bij mij in de omgeving zijn er veel mensen bij wie zwanger raken niet vanzelfsprekend is, wat voor ons reden was om te zeggen we hebben hier goed over nagedacht, het is een drastische verandering maar zijn zeker van onze zaak en willen deze stap gaan zetten. Wij willen een kindje en gaan ons hier voor de volle 100% voor inzetten.

Er wordt veel gesproken over de vrouwen bij wie zwanger raken niet vanzelfsprekend is en dat wij zo snel zwanger raakte was dan ook wel een schok. Niet verwacht maar enorm blij.

Reacties die wij kregen waren.. “jeetje, nu al”, “goh, was dit gepland” en “jullie gaan wel snel he”. Dit zijn dingen die je op dat moment niet wilt horen en zeker niet als je zo bewust bezig bent en mee leeft met de mensen om je heen. Dit maakte het in eerste instantie moeilijk om blij te zijn en het openbaar te maken want ik was bang voor nog meer reacties als deze.

Doordat de verhalen van het moeizame zwanger raken zo naar voren gehaald worden lijkt er over het makkelijke zwanger raken soms wel een taboe te hangen. Ik hoop van harte dat het bij iedereen zo gaat als bij ons maar dat de negatieve reacties achterwegen blijven. En deze eerste ervaring wilt natuurlijk niet zeggen dat het bij een mogelijke volgende keer net zo makkelijk gaat en daar zijn we ons maar wat bewust van.

Zijn jullie makkelijk zwanger geraakt en hebben jullie deze reacties naar jullie hoofd geslingerd gekregen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je