{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waarom moet een moeder altijd gerustgesteld worden?

Als ik ergens vragen over heb stel ik die. Maar ik hoef niet continu door iedereen gerustgesteld te worden. Of doe ik dat zelf ook?

Afbeelding blog 'Waarom moet een moeder altijd gerustgesteld worden?'

Tot nu toe kan ik de onzekere momenten over de ontwikkeling van ons meisje nog op een hand tellen. Door mijn opleiding en werkervaring heb ik een hoop kennis over de ontwikkeling van het kind waar ik dankbaar gebruik van maak. Natuurlijk weet ik niet alles en houd ik mezelf voor dat perfect ouderschap niet bestaat. Elke ouder doet het beste voor het kind wat in het eigen vermogen ligt. Zo ook wij.

Mijn onzekere momenten waren:

- Voeding van de kleine meid. Daar had ik de kennis niet van en dus ook geen idee wat een goede afbouw van melk en opbouw van vast voedsel is. Maar sinds ik mijn eigen instinct en gevoel volg gaat het goed.

- We hebben een stevige dame. In het begin maakte ik me erg zorgen over of ze niet te snel groeide.

- De eerste keer dat ze hoge koorts had en niet wilde eten of drinken. Vreselijk! Maar gelukkig was er een lieve dame van de huisartsenpost die me geruststelde en verzekerde dat zij ook daarvoor waren

Maar wat me erg opvalt is dat als ik iets vertel over de ontwikkeling van onze dochter er dan altijd een geruststellend antwoord volgt. Waarom? Als ik een vraag heb stel ik die wel en ook als ik onzeker ergens over ben zeg ik het wel. Wat maakt het dan dat mensen toch altijd moeten zeggen: 'dat komt vanzelf' (toen ze nog niet kroop) of 'dat had die van mij ook'. Ik wil over mijn trots vertellen en vertel dan graag waar ze is in haar ontwikkeling. Of benoemde wel eens dat we een stevige dame hebben.

Dus is mijn voornemen nu dat ik dit bij andere ouders niet meer ga doen. Ik ga luisteren zonder gerustgestellende woorden. Want die kunnen altijd als iemand er naar vraagt, maar zijn niet altijd nodig.

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je