{{ message.message }}
{{ button.text }}

​Waarom kleden vrouwen zich zo?

Als vader van een bengel (9 jaar) en een engel (7 jaar) kom ik regelmatig op het schoolplein. En dames wat ik daar zie... waarom?

Afbeelding blog '​Waarom kleden vrouwen zich zo?' Achtergrond blur afbeelding

Maandag is mijn zogeheten papa-dag. Een dag dat ik voor de kinderen zorg. En sinds ze naar school gaan een dag van half negen tot drie helemaal voor mezelf! Maar wat kijk ik mijn ogen uit op dat plein. Waarom doen jullie jezelf dat aan? Waarom kleed je je zo? Je brengt je kind naar school. Niet meer niet minder. En daarom, lieve dames, wil ik met jullie de verschillende types bespreken:

Het top-model

Deze mama denkt dat zij een super model is, die elk moment perfect op de foto moet staan. Ze loopt op kilometers hoge hakken en heeft standaard een kort jurkje of rokje aan. Haar haar zit altijd perfect (volgens mij staat ze om 5 uur 's ochtends op). En haar gezicht zit vol gesmeerd met make-up (ja sorry, ik kan het niet anders verwoorden). Haar dotjes van kinderen dragen de duurste merken en lopen er smetloos bij. Die van mij lopen soms nog met tandpasta op hun guitige snoetjes. Ze is druk bezig met.... zichzelf. Herkenbaar? 

De sinds-ik-moeder-ben-zorg-ik-niet-meer-voor-mezelf

Met een joggingsbroek aan komt ze het schoolplein opgerend. Vaak nog met haar kind onder haar arm. Haar haren zitten in zo'n lelijke knot (waarom doen jullie dat je haar aan? Wat is er mis met een mooie staart?) en in haar shirt zitten soms vlekken. Ze ziet er bezweet uit en heeft het druk. Ze zorgt goed voor haar kinderen, maar denkt niet meer aan zichzelf. Waarom?

De kijk-mij-eens-populair-zijn

Ze dragen het nieuwste van het nieuwste en hebben het nieuwste van het nieuwste. Ze roept iedereen heel hard gedag en lacht regelmatig erg hard om iedereens grapjes. Soms komt ze in haar trainingskleren. Natuurlijk perfect op elkaar afgestemd. Dan weer haar mantelpakje voor op het werk. En op haar vrije dagen ziet ze eruit om door een ringetje te halen. Maar ik vraag mij af waarom? Waarom moet je er altijd uitzien om door een ringetje te halen? Je brengt je kinderen naar school!

En dan heb je nog die moeders die denken dat ze te dik zijn en de tenten uit een campingwinkel hebben aangetrokken. Lieve dames, ook wanneer je volslank bent kan je jezelf leuk kleden. Een vriendin van mij heeft veel rondingen. Sommige mensen noemen haar dik, maar ze ziet er altijd leuk uit. Uitstraling helpt enorm!

Dus neem nou van mij aan, dat je eruit moet zien alsof je helemaal blij met jezelf bent. Uitstraling is het hoofdwoord. En of je nou dik, dun, klein of heel groot bent... met een grote glimlach heb je de meerderheid van de mannen al in je zak. En ja, wij mannen vinden het leuk om naar mooie vrouwen te kijken, maar uiteindelijk is het het innerlijk dat wint!

Groet,

(papa)Peter

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je