Snap
  • Zwanger

​Waarom kleden vrouwen zich zo?

Als vader van een bengel (9 jaar) en een engel (7 jaar) kom ik regelmatig op het schoolplein. En dames wat ik daar zie... waarom?

Maandag is mijn zogeheten papa-dag. Een dag dat ik voor de kinderen zorg. En sinds ze naar school gaan een dag van half negen tot drie helemaal voor mezelf! Maar wat kijk ik mijn ogen uit op dat plein. Waarom doen jullie jezelf dat aan? Waarom kleed je je zo? Je brengt je kind naar school. Niet meer niet minder. En daarom, lieve dames, wil ik met jullie de verschillende types bespreken:

Het top-model

Deze mama denkt dat zij een super model is, die elk moment perfect op de foto moet staan. Ze loopt op kilometers hoge hakken en heeft standaard een kort jurkje of rokje aan. Haar haar zit altijd perfect (volgens mij staat ze om 5 uur 's ochtends op). En haar gezicht zit vol gesmeerd met make-up (ja sorry, ik kan het niet anders verwoorden). Haar dotjes van kinderen dragen de duurste merken en lopen er smetloos bij. Die van mij lopen soms nog met tandpasta op hun guitige snoetjes. Ze is druk bezig met.... zichzelf. Herkenbaar? 

De sinds-ik-moeder-ben-zorg-ik-niet-meer-voor-mezelf

Met een joggingsbroek aan komt ze het schoolplein opgerend. Vaak nog met haar kind onder haar arm. Haar haren zitten in zo'n lelijke knot (waarom doen jullie dat je haar aan? Wat is er mis met een mooie staart?) en in haar shirt zitten soms vlekken. Ze ziet er bezweet uit en heeft het druk. Ze zorgt goed voor haar kinderen, maar denkt niet meer aan zichzelf. Waarom?

De kijk-mij-eens-populair-zijn

Ze dragen het nieuwste van het nieuwste en hebben het nieuwste van het nieuwste. Ze roept iedereen heel hard gedag en lacht regelmatig erg hard om iedereens grapjes. Soms komt ze in haar trainingskleren. Natuurlijk perfect op elkaar afgestemd. Dan weer haar mantelpakje voor op het werk. En op haar vrije dagen ziet ze eruit om door een ringetje te halen. Maar ik vraag mij af waarom? Waarom moet je er altijd uitzien om door een ringetje te halen? Je brengt je kinderen naar school!

En dan heb je nog die moeders die denken dat ze te dik zijn en de tenten uit een campingwinkel hebben aangetrokken. Lieve dames, ook wanneer je volslank bent kan je jezelf leuk kleden. Een vriendin van mij heeft veel rondingen. Sommige mensen noemen haar dik, maar ze ziet er altijd leuk uit. Uitstraling helpt enorm!

Dus neem nou van mij aan, dat je eruit moet zien alsof je helemaal blij met jezelf bent. Uitstraling is het hoofdwoord. En of je nou dik, dun, klein of heel groot bent... met een grote glimlach heb je de meerderheid van de mannen al in je zak. En ja, wij mannen vinden het leuk om naar mooie vrouwen te kijken, maar uiteindelijk is het het innerlijk dat wint!

Groet,

(papa)Peter

7 jaar geleden

Hahaha! Yes, helemaal mee eens! :D

7 jaar geleden

Hahaha....geweldig blog... ik mis de 'kortpittig kapsel' type's :).... en ook de 'Spoiled Moms'.... Moet je eerlijk bekennen dat ik niet op m'n best ben om kwart over 8 's morgens.... en soms mijn lange haar nog in een knot....en ik misschien soms nog wat 'uitstraling' mis....maar doe mijn best....alhoewel je mij absoluut niet op het schoolplein ziet in een jogging broek.... ik val onder de categorie 'spoiled moms'.... mijn man brengt ons meisje 4 van de 5 dagen naar school voordat hij naar z'n werk gaat.... omdat mijn man vindt dat ik het verdien!! nadat ik haar heb helpen aankleden, haar lunch/gymtas klaar maak, haar lange blonde haren heb voorzien van een prachtig kapsel, haar helpen met tandenpoetsen, ontbijtje verzorg, tafel afruim en vaatwasser in/uit pakken....dat ik, ja ik het heb verdient om nog even wat langer te douchen, mijn prachtige lange blonde haren kan föhnen en stylen, en een klein make-upje op kan doen en rustig in mijn kast kan neuzen wat voor kleertjes in kan aantrekken...voordat ik naar m'n werk ga..... mijn man, of schoolpleinpapa ziet er elke dag prachtig uit met zijn spijkerbroekje, overhemd en fris gewassen en geschoren koppie....uitstraling bij hem kan soms enigszins wel eens ontbreken om kwart over 8 's morgens.... Ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet echt let op kleding of uiterlijk van alle papa's en mama's die het schoolplein op komen vliegen, iedere ochtend maar weer.... wel denk ik heel vaak; we hebben het allemaal maar weer gered en het klaargespeeld voor vandaag om het kroost op tijd op school te krijgen en we verdienen elke dag daarvoor alleen al een dikke 10+!

7 jaar geleden

Jeetje, wat staan er heftige reacties tussen.. Ik lees eigenlijk alleen maar een stukje van een papa die vertelt wat hij ziet en de vraag 'waarom?' stelt. Ik vind dat hij het zelfs heel oké afsluit door te zeggen dat je met je uitstraling een hele hoop goed kunt doen! Daar ben ik het toch wel mee eens.. Het feit dat een man deze blog schrijft betekent niet meteen dat het alleen voor vrouwen geldt ;) Ik geef toe, ik val onder elke categorie wel eens. Het is maar net hoe ik me die dag voel en wat de planning is. Ik ben me bewust van hoe ik eruit zie en weet dan ook dat mensen daar iets van kunnen, willen en mogen zeggen, denken, roddelen, enz. Maar hoe ik me ook kleed, ik heb mijn glimlach altijd bij me :D Een vrouw met een simpel huispak, haar in een lelijke knot :P en versleten gympies met een vriendelijke glimlach (uitstraling) is toch mooier dan een vrouw tiptop gekleed en mooie make up met een gezicht als een zure pruim. Maar goed, dat is mijn mening. Een blog is iets persoonlijks van iemand dat diegene graag wil delen met anderen. Uiteraard mag je verwachten dat mensen daar verschillend op reageren. Maar ik zou het jammer vinden als de mannen-blogs de kop ingedrukt worden vanwege het grote aantal erg negatieve reacties op iets persoonlijks.. Ik wens jullie een hele fijne dag! :D

7 jaar geleden

http://www.mamaplaats.nl/blog/man-vs-vrouw-een-dagje-weg#comment_875783 En ja hoor bevestiging dat het andersom wel kan in nog geen week tijd