{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waarom is zwanger zijn van een tweeling leuk?

Afbeelding blog 'Waarom is zwanger zijn van een tweeling leuk?'

Na onze eerste echo moesten wij twee weken later op controle in het ziekenhuis, omdat een tweelingzwangerschap onder controle van het ziekenhuis hoort te gaan.

Bij onze eerste afspraak kreeg ik eerst een echo en daarna moesten wij nog even bij de arts komen. Na een echo waarop wij zagen dat de beide baby's het nog steeds goed deden kwamen wij dus bij de arts. Die vroeg of wij het leuk vonden dat wij een tweeling kregen waarop wij beide ja antwoordde. Haar reactie die hierop volgde vond ik heel raar ze ging namelijk helemaal niks positiefs zeggen maar gelijk beginnen over de complicaties die kunnen optreden omdat het een hoog risico zwangerschap is. Ja natuurlijk weten wij ook wel dat een tweelingzwangerschap complexer is dan een eenlingzwangerschap, maar ik vond wel dat wij ook gewoon blij mochten zijn en niet in een negatieve spiraal getrokken moesten worden van angst en onzekerheid. Wij hebben ons ook verder weinig van dit gesprek aangetrokken en gewoon genoten van deze droom, maar ik kan mij voorstellen dat aanstaande ouders die minder op een tweeling hadden gehoopt wel in een negatief vaarwater komen te zitten en dat zou toch zeker niet moeten? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je