{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waarom ik open was over het stoppen met de pil

‘Fijn dat het toch zo gelukt is!’

Afbeelding blog 'Waarom ik open was over het stoppen met de pil' Achtergrond blur afbeelding

Ik heb altijd het idee dat er over het stoppen met de pil nogal geheimzinnig wordt gedaan of er wordt na mijn idee niet echt over gepraat. 

Ho stop! Ik bedoel hier natuurlijk niet mee dat we massaal een -anti stop de pil handtekeningen actie- moeten gaan voeren maar het hoeft ook niet zo’n taboe te zijn toch!?

Toen wij besloten te stoppen met de pil ben ik daar eigenlijk altijd open over geweest. Hoe zo’n gesprek op gang kwam, kwam eigenlijk door onze omgeving. Wij trouwde en vriendinnen werden zwanger. 

Wij zijn inmiddels al bijna 12 jaar bij elkaar en door die jaren heen leren ook je ouders je vrienden kennen. We meldde altijd enthousiast het nieuws over het feit dat we er een mini vriendje of vriendinnetje bij zouden krijgen. Daarop kwam eigenlijk bijna automatisch de vraag: ‘Moeten jullie niet een keer beginnen?’ 

Op het moment dat we stopte met de pil besloot -vooral ik- daar open in te zijn. Zo’n open gesprek kan in loop der tijd twee kanten op. Kant één is ze laten je met rust met al die vragen wanneer er een kindje komt of je krijgt de vraag of het al wil lukken! 

Allebei de kanten zijn voor gekomen. Wat wel opviel was dat je naaste kant vooral voor de kant -ik praat er niet over en dan horen we het vanzelf wel- koos en de mensen die verder van je afstaan kozen voor de -wil het allemaal lukken- kant. Vooral bij mij was dit het geval. Nick vond het allemaal maar raar dat mensen naar zoiets vroegen. Als je goed fatsoen hebt vraag je dat toch niet want je weet nooit wat zich ergens afspeelt! 

Precies Nick en dat was daarom de reden voor mij om te open te gooien. Zodra mensen nu aan mij vroegen: ‘Moeten jullie niet een keer beginnen?’ Was mijn standaard antwoord voortaan: ‘Het moet wel lukken, hé!?’ 

Vaak schrokken mensen daar een beetje van maar ik vond ook best dat dat mocht! Had al van dichterbij meegemaakt dat het niet zo vanzelfsprekend was dus vond best dat mensen eens op konden letten. 

Nu wij eindelijk konden vertellen dat we zwanger waren hadden veel mensen begrip. Want ze wisten allemaal dat we niet meteen binnen 2 maanden waren aangeteld, dat scheelde veel in de reacties die ik/wij kregen! Nu kregen we veel de reactie: ‘Fijn dat het toch zo gelukt is!’ 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je