Snap
  • Zwanger

Waar blijft mijn buik?

In de week voorafgaand aan de 20 weken echo. Waar blijft toch die buik?

Deze week alweer 20 weken zwanger. De tijd vliegt, en ik besef nog steeds niet helemaal dat er een kindje op komst is. Weinig last gehad van kwaaltjes, en m’n buik is ook nog van het formaat ‘iets-teveel-gegeten’. Steeds meer mensen vragen ernaar; hoe ik me voel, en waar m’n buikje blijft. Best vervelend op zo’n moment. Maar als mijn buik klein blijft, dan kan ik straks weer eerder in mijn oude spijkerbroeken. Dus elk nadeel heeft zijn voordeel. 

We weten al wel dat het een meisje wordt, wat het allemaal een stuk makkelijker maakt. Nu ben ik niet zo van de te zoete roze jurkjes, gordijntjes, accessoires etc. Maar langzaamaan begint het toch te wennen. Je kan je dochter straks moeilijk in blauw steken. En je zou zeggen dat de naam bedenken ook een stuk makkelijker is geworden, maar dat valt nog vies tegen. Alle namen die ik opsla in mijn telefoon en vrolijk thuis kom vertellen, worden weggewuifd. Die rijmt op ‘scheet’, zo heette die rare van vroeger op school, en die naam is echt zooo ouderwets. Oke, pff we zoeken weer vrolijk verder.

Volgende week staat de 20 weken echo gepland, en ik ben wel weer heel erg nieuwsgierig naar dat kleine mensje in mijn buik. Is ze goed gegroeid? Zwemt ze lekker rondjes of ligt ze al redelijk klem? Zitten alle vingertjes en teentjes eraan? Ik ben zo nieuwsgierig. Dus lees mijn blog volgende week weer, en ik vertel je alles over mijn 20 weken echo! 

8 jaar geleden

Wouw! Had ik dat maar snik snik. Nu 18 weken in verwachting van een tweede zoontje. De eerste is begin dit jaar 1 geworden. Ik heb al een beste buik en heb zelfs op internet gesnuffeld en het schijnt niet gek te zijn. Ik dacht van wel. Voel me soms al 25 weken. blegh. Van de eerste had ik geen buik maar een skippybal. Bizar groot en onhandig. Zoals nijn81 zegt; het is niet fijn en zit soms al in de weg met bv de douche schrobben met een voegenborstel om maar wat geks te noemen. Of het dragen/tillen van de eerste kleine grote man a 10 kilo. Als het inmiddels geen 11 is. Wie weet krijg je straks als je wat verder bent een enorme buik. Fijne zwangerschap!

8 jaar geleden

Herkenbaar! Bij de oudste werd ik een week of 4 voor mijn verlof (met 36 weken) heel voorzichtig benaderd met de vraag of ik toevallig zwanger was :) Bij de tweede kon je er (helaas) al heel snel niet meer om heen... Elk formaat heeft zijn voordeel en nadeel. Zolang je kindje het goed doet is het goed. Toch?!

8 jaar geleden

Het feit dat mensen om je heen twijfelen aan je zwangerschap is soms wel lastig, maar ik laat het los en ga genieten!

8 jaar geleden

Ik zou juist trots zijn op je bescheiden buikje! Zo vroeg al met een flinke toeter rondlopen, lijkt me best vermoeiend. En daar krijg je ook opmerkingen over....! Ik had ook beide keren een heel bescheiden buikje. Ik heb bij de oudste zelfs een keer de vraag van iemand gehad of hij iets gemist had want ik had enkele maanden geleden toch verteld dat ik zwanger was, maar hij zag niks! Hij dacht dat het misgegaan was! Hij keek echt heel bezorgd en bedroefd. Ik zei tegen hem dat ik nog gewoon zwanger was. Hij was blij en opgelucht. Ik vond het heel ontroerend. En helemaal niet vervelend ofzo. Later heb ik toch nog een mooi bolletje gekregen. Die soms zo erg in de weg zat, dat ik blij was dat ie zo laat pas kwam! Haha!