{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vruchtbaarheidsonderzoek ja of nee?

Afgelopen weekend vertelde mijn schoonzus dat ze weer een kindje verwachten, hun dochter is net één jaar geworden. En wij zijn alweer een jaar bezig voor een tweede kindje, vooralsnog zonder succes.

Afbeelding blog 'Vruchtbaarheidsonderzoek ja of nee?'

Natuurlijk ben ik erg blij voor mijn schoonzus en zwager, maar er was wel een klein beetje jaloezie. De dokter vertelde ons wel dat het na het verwijderen van een koperspiraaltje 3 à 4 maanden langer zou kunnen duren. Bij onze zoon zijn we 10 maanden bezig geweest voordat het raak was. Maar nu zijn we ondertussen 12 maanden verder en volgens mij is dat een grens om te overwegen om medisch onderzoek te doen naar vruchtbaarheid. Maar er zijn altijd voor- en nadelen, en twijfels.

We hebben toch al een mooi kindje gemaakt, we zouden gewoon vruchtbaar moeten zijn, lijkt ons. Ook al ben ik nu alweer een aantal jaar ouder dan de vorige zwangerschap, dan kan het altijd langer duren. Of moeten we alles op zijn beloop laten en genieten van wat we al hebben.

Wil ik wel zo'n medisch onderzoek en eventuele IVF-behandelingen. Is dat het allemaal wel waard. Of moeten we gewoon nog een tijdje wachten en die paar maanden van na het spiraaltje erbij optellen. Heb ik het ervoor over om zo'n onderzoek te doen. Is mijn kinderwens zo groot. Ik heb ergens ook niet echt zin om zo'n onderzoek te doen. Ik vind een vruchtbaarheidsonderzoek ook eigenlijk meer iets voor ouders die geen kindje kunnen krijgen en een enorme kinderwens hebben, en ik heb al een leuke zoon. Neem ik zo niet de beschikbare onderzoeksplekjes over voor deze ouders?

Nee, ik weet nog niet of ik nog even wil wachten of dat we gewoon naar de dokter moeten stappen voor een vruchtbaarheidsonderzoek. Ik vind het een moeilijke keuze en overweging. Maar misschien moet ik het gewoon nog even aankijken. Wat zijn hier de ervaringen van ouders met dit onderzoek? Moet ik het gewoon doen of gewoon genieten van mijn kleine man?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je