{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vrouwen moeten meer baby’s baren

In Nederland kent men geen geboortepolitiek, maar eigenlijk zou daar verandering in moeten komen.

Afbeelding blog 'Vrouwen moeten meer baby’s baren'

Er worden in ons kleine landje té weinig baby’s geboren.

Vergrijzing

Robin Fransman, jarenlang adjunct-directeur bij Holland Financial Centre en schrijver van het boek ‘Sparen is geen deugd’, vindt dat wij vaker kindjes moeten krijgen. Zo kunnen we de vergrijzing in Nederland tegengaan.

Als er in deze tijd te weinig kinderen worden geboren en er te veel oudjes zijn gaat het later lastig worden. Later zal de last voor jongeren hoger zijn en krijgen ouderen op den duur minder zorg.

Te weinig kids

Nederland kent een hoog geboortecijfer, maar toch worden er met gemiddeld 1,7 kind te weinig kinderen geboren. Om het stabiel te houden moeten vrouwen gemiddeld 2,1 kind ter wereld brengen.

Geen maatregelen

Fransman vraagt zich in zijn boek af waarom Nederland geen maatregelen invoert voor ouders. In Scandinavië worden vrouwen wél gestimuleerd een kindje op de wereld te zetten. Waar blijft de gratis kinderopvang, de kinderbijslagbonus bij het derde kind en het langer zwangerschapsverlof?

Zou jij eerder een gezinnetje starten of je gezin uitbreiden als Nederland deze maatregelen wel zou nemen? Laat het ons weten!

Bron: Telegraaf

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je