Snap
  • Zwanger

Vroeger was alles beter VS technologie van deze tijd

Vroeger zag je je kindje pas bij de geboorte, nu wordt ons tegenwoordig heel wat meer keuzes gegeven. Mooi toch, al zeg ik het zelf ☺️

Zwanger zijn, wat een fantastisch gevoel! Nu spreek ik natuurlijk vanuit mijzelf, ik kan mij best voorstellen dat niet iedere mommy/mommy to be het hiermee eens is...

Vandaag ben ik precies 26 weken en 2 dagen zwanger en geniet ik van elke dag die erbij komt.

Maar wat mij vanaf het begin af aan al is opgevallen, is dat iedereen duidelijk z'n mening klaar heeft staan bij de keuzes die wij maken tijdens de zwangerschap. Begrijp mij niet verkeerd, ik sta open voor meningen, maar meningen bij een ander op gaan leggen vind ik altijd iets heel vervelends.

Kijk nu tegenwoordig ten opzichte van een zwangerschap. Zoveel keuzes die wij als aanstaande ouders kunnen/mogen maken!

Willen jullie een combinatietest uit laten voeren, wil je het geslacht weten, wil je de 20-weken echo, wil je een 3D/4D echo laten maken van de kleine?

Vroeger was dit allemaal niet mogelijk (en was de zwangerschap misschien daardoor ook wel gewoon een gegeven en minder stressvol) maar zeg nu eerlijk, als je zou mogen kiezen om te kijken of alles wel ok is daarbinnen dan is het tocht geweldig dat dat kan? Laat in ieder geval ieder zijn/haar eigen keuze kunnen maken.

Vroeger was alles beter gaat hier bij mij niet op; voor mij geldt, geef mij de technologie van tegenwoordig maar! 

Drie dagen geleden hadden wij de mogelijkheid om de kleine meid te kunnen zien; ja! Do please! Geweldig toch?

Nu voelde de kleine meid er eerlijk gezegd wat minder voor want het was maar een al te drukke bedoeling daar rond haar gezichtje; armen/handen, benen/voeten, navelstreng, alles wat kon bewegen en los zit, daar verstopte ze zich achter.. Maar net op het moment dat wij het acccepteerden dat dit ook kon gebeuren en wij ons erbij neer hadden gelegd dat we misschien toch maar moesten wachten tot de geboorte, mochten we een glimp van haar opvangen!

Wat een hemels moment was dat. Op slag verliefd was ik! Niet te geloven toch dat dit allemaal kan, dacht ik nog?!

Nu mag ik zelfs 2 keer dat gelukzalige gevoel meemaken en 2 keer verliefd op haar worden!

Nee hoor, geef mij maar de technologie van tegenwoordig en als we elkaar nu allemaal in onze eigen waarde laten, is iedereen blij.

Tot over 3 maanden lief/mooi meisje!

9 jaar geleden

Dank Gwen ☺️ En zo is het maar net inderdaad. Aankomende woensdag gaan we voor nog een 3D-scan (bij toeval had ik de kans om zonder kosten nog een te laten doen!) dus hopen dat we nog nét iets meer van haar mogen zien. Zo niet dan is het een nog grotere verassing straks met de geboorte

9 jaar geleden

Geweldig toch, heerlijk genieten, gefeliciteerd! Ik vind persoonlijk al die moderne technieken prachtig, ze worden ook ieder jaar mooier en beter. En het leuke is dat iedereen zijn eigen keuzes kan en mag maken, tijdens de zwangerschap maar zeker ook daarna. Heel veel geluk met elkaar!

9 jaar geleden

Dank je Annette! M'n blog is aangevuld, het lukte in eerste instantie niet om het hele verhaal erop te zetten. Maar genieten doe ik zeker! Op naar de laatste 3 maanden!

9 jaar geleden

Dat moet je ook zeker doen, lekker genieten en dromen van de kleine die er over een tijdje aan zit te komen. Veel geluk gewenst!!