{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voorkeur voor Geslacht

Afbeelding blog 'Voorkeur voor Geslacht ' Achtergrond blur afbeelding

Hallo mamma's hier.

Ik ben hier nieuw en ben beetje op zoek naar andere moeder's die het zelfde hebben als ik. Ik wil gewoon weten hoe sommige mensen hier mee omgaan.

Het begon al van kleins af aan, je beeld je in hoeveel kids je krijgt en wat het geslacht wordt. Ik heb zelf al jaren de gedachte dat als het zover was, ik 2 of 3 kids wilde. Eindelijk was ik de leuke man tegengekomen, die ook graag kinderen wilde. Na huisje, kwam boompje en dan eindelijk ook beestje, na anderhalf jaar was het raak, helemaal blij. Ik voelde me goed en blij en vond het vooral lastig dat je niks mocht zeggen de eerste 12 weken, maar daarna kon het geheim eindelijk verteld worden!

Toen we de 15 weken echo gingen doen, kregen we het geslacht van de baby te horen. Ik heb mijn hele leven in mijn hoofd gehad dat het een meisje zou worden, maar helaas werd het een jongen. Jullie denken misschien: wat stom, of: je weet toch dat de kans 50/50 is? Maar als je iets al je hele leven in je gedachten hebt,  is het lastig om dat te veranderen.

Wat was ik boos en kwaad, en vooral verdrietig. Want ik wilde helemaal geen jongen, ik wil graag een meisje. Mijn vriend maakt het niet uit, zolang het kindje gezond en gelukkig is, vindt-ie alles goed.

Ik had nog gehoopt dat ze het verkeerd hadden gezien en dat ze bij de 20 weken toch nog gingen zeggen dat meisje werd, maar het bleef een jongen.

Ik heb verder masker opgezet, het nieuws in een doosje gestopt en heb het er vooral weinig mogelijk over gehad. Als mensen vroegen wat het werd, zei ik: "Geen idee, verrassing". Zolang ik het er niet over hoefde te hebben, was het prima. Tja, daar ging mijn roze wolk. Wat ik verder bullshit vind, wie dat ooit verzonnen heeft! Voor mij bestond die gewoon niet. Je hele lijf verandert en de hormonen doen van alles met je!

Maar goed met 38 weken ben ik bevallen, ik had het HELLP-syndroom en was erg ziek geworden, maar de bevalling zelf ging goed! Nu zijn we bijna 5 maanden verder, en het was inderdaad een jongen, zoals te zien was op de echo. Ik kreeg hulp van het EMDR en had gesprekken bij Kabouterhuis, om een band op te bouwen met mijn kindje.

Je hoort vaak dat vrouwen last van hebben van de voorkeur voor het geslacht, dus alsjeblieft. Heb jij dat ook? Wil je dan laten weten hoe je er mee omgaat en wat voor hulp je hebt gekregen? 

Ik ben er vooral niet trots op en schaam me onwijs, want dit is wat je niet graag aan de grote klok hangt. Maar dit zijn mijn gevoelens en met hulp van andere doe ik er alles aan.

Liefs. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je