{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voorkeur geslacht

Waarom voelde ik dit?

Afbeelding blog 'Voorkeur geslacht ' Achtergrond blur afbeelding

Ik had een hekel aan vrouwen die een voorkeur hadden. Hoe kan je een voorkeur hebben? Er zijn vrouwen die helemaal niet zwanger kunnen raken of lang op dat geluk moeten wachten en een zware weg daar voor af moeten leggen.

Ik had na talloze negatieve testen, 20 oktober’19 eindelijk een positieve test! Op 19 november’19 bleek het ook nog eens een tweeling te zijn. Dubbel geluk! Over geslacht hadden we het wel gehad maar ik had er nog niet echt bij stil gestaan want wat tweeling ouders misschien wel zullen herkennen is dat je eerst moet bijkomen van de shock, daarna veel moet praten over hoe je dat gaat doen en het dan nog aan iedereen gaat vertellen, wat ook een hoop emoties met zich mee brengt.

Een paar dagen voor de 20 wkn echo kwam het binnen als een bom. Ik voelde een enorme grote wens voor een meisje, minimaal 1 maar mijn gevoel zei dat het 2 jongens waren. Ik werd overvallen door een naar gevoel dat dit de laatste kans zou zijn op een meisje omdat dit mijn laatste zwangerschap was. Misselijk werd ik ervan dat ik een voorkeur had ontwikkeld. Waarom voelde ik dit? Je moet blij zijn met niet 1 maar 2 gezonde kinderen. You are going to be a boys mom!

Ik heb gehuild, de dag na de onthulling. Tranen met tuiten. Niet omdat het jongens waren maar omdat ik zo graag een meisje wilde. Gelukkig zakte het gevoel na 3 dagen en werd mijn band met mijn 2 jongens nog sterker. Nu konden we namen gaan uitkiezen. Ik ben later nog wat gaan lezen over deze voorkeur. Het schijnt dat vrouwen hier heel erg last van kunnen hebben en ook soms houden. Dat het blijft voelen als een soort gemist. Ook dat begrijp ik nu een beetje. Want ondanks dat we compleet zijn met 3 jongens, voel ik in mijn hart dat ik graag nog een 4e kindje had willen krijgen. Niet zozeer voor een meisje maar ik wilde vroeger al een heel groot gezin. Drie kinderen is al een hele grote zegen dus ik ben zeker dankbaar en elke dag heel blij dat ik mag genieten van mijn mooie gezin.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je