{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voor IVF naar Gent (Belgie)

Alweer een tijdje met vruchtbaarheidsbehandelingen bezig. Helaas tot nu toe zonder resultaat. Nu verder in België!

Afbeelding blog 'Voor IVF naar Gent (Belgie)' Achtergrond blur afbeelding

Na jaren tevergeefs proberen om zwanger te worden, besloten we eens te gaan informeren in het ziekenhuis naar de beschikbare behandelingen.

Dit was in 2010. We konden toen gelijk, na wat onderzoeken, meedoen aan een landelijk onderzoek naar de effectiviteit van verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen. We gingen een loting in en er kwam IVF uit. We hebben dus nooit andere dingen geprobeerd. Ik startte met de IFV en was gelijk bij de eerste poging zwanger. Na een makkelijke zwangerschap zonder problemen is 41 weken later onze prachtige zoon geboren. Hij is nu drie. 

Omdat je overal verhalen hoort dat je vlak na een zwangerschap extra vruchtbaar bent, zijn we al vrij snel weer gewoon gaan proberen voor de tweede. We hebben altijd geroepen graag twee kindjes te krijgen. Helaas hadden we na anderhalf jaar nog steeds geen positief resultaat. Uit de onderzoeken van 2010 was verder niks uitgekomen. Geen enkele reden waarom we niet gewoon zwanger zouden kunnen worden. 

We gingen weer vol goede moed richting ziekenhuis, er bijna van overtuigd dat dat weer gelijk raak zou zijn. Helaas liep het deze keer anders. Na de eerste poging werd ik twee weken na de terugplaatsing ongesteld. Wat een teleurstelling! Er waren helaas geen embryo's die sterk genoeg waren om in te vriezen, dus nogmaals een nieuw IVF traject in. (Ik vind de puncties zo vervelend). Helaas ook nu weer na anderhalve week ongesteld, maar nu ik andere medicijnen had gebruikt, waren er wel twee embryo's ingevroren. Maar ook deze terugplaatsingen liepen op niks uit. Elke keer werd in weer gewoon ongesteld en ook steeds moedelozer. Er is nu nog maar één verzekerde poging over en ik word steeds banger dat onze zoon enigs kind zal blijven. Iets wat ik eigenijk echt niet wil... Maar om duizenden euro's te besteden aan pogingen die dan waarschijnlijk ook op niets uitlopen, daar hebben we helaas het geld niet voor. 

We hebben even een rustmoment ingelast en in die periode veel positieve dingen gehoord over de vruchtbaarheidsbehandelingen in België. Ze schijnen daar 'verder' te zijn als in Nederland en de behandeling net anders uit te voeren. Omdat we echt alles geprobeerd willen hebben. (Ik ben ondertussen ook met accupunctuur begonnen), hebben we besloten om voor deze laatste poging naar Gent te gaan. Het is even rijden, maar dat hebben we er voor over. 

Vorige maand zijn we op intake gesprek geweest en een paar dagen daarna hebben ze met een kleine camera mijn baarmoeder bekeken. Vandaag mogen we terug voor de uitslag en het behandelplan. We zijn benieuwd! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je