Snap
  • Zwanger

Voor het eerst in een restaurant eten...

Onze zoon bijna 7 maanden oud en dit was zijn eerste restaurant ervaring!

《Ik heb zelf heel lang in de horeca gewerkt (hopenlijk snel weer) en dan zag je ouders die dan een schreeuwende baby probeerden te sussen en zelf nog niet echt lekker zaten te eten, want tja zo'n prullie doet toch zelf wat hij/zij wil... en dan kan je baby thuis nog zo'n schatje,engeltje,wolkje zijn maar in de buitenwereld kan dat ineens omslaan tot draakje,duiveltje,donderwolk..... en ik stoorde me daar nooit aan maar vond het wel altijd een beetje zielig voor de ouders.》

Ik heb altijd gezegd laten we dat maar niet doen als we kinderen/baby krijgen.....

Helaas voor mij kon ik die afspraak niet nakomen.. mijn moeder werd 65 jaar en wilde gezellig met het hele gezin uit eten! Dus mijn zoontje mijn lieve prulleke ♡  moest ook mee want tja die hoort er nou eenmaal bij! OMA HAD GESPROKEN!!!

Ik had denk ik wel 8x de luiertas gecontroleerd en had zeker alles bij ( 2 setjes kleding- extra fieppies-voeding-slabbers-flesje-lepeltjes-liga en maïssticks -hydrofiele luiers-pampers- toetenpoets etc etc etc) toen had ik nog een extra luiertas gevuld met speelgoed zoveel mogelijk eventuele afleidingen ;-)   En ook nog een tas met de kinderstoel verkleiner en een extra kussentje want in sommige stoeltjes zwemt mijn zoontje alle kanten op....

Ik heb het echt wel 10x aan mijn moeder gevraagd weet je het zeker? Dadelijk gaat hij krijsen of vind hij het niks of moeten we eerder gaan.... ik wil niet jouw speciale verjaardag verpesten! En de andere oma past met liefde op die kan ik nog op het laatste noment bellen! 

Maar daar wilde mijn moeder natuurlijk niks van weten! (Hoezo koppig ?! en van wie zou ik en mijn zoontje het hebben?!  hahahah) 

Nu had ik mijn zoontje zo lang mogelijk in zn pyjama die dag laten zitten aangezien ik zeker wist dat hij anders zn mooie kleding zou vies maken.... eerst mezelf helemaal klaarmaken.. toen mijn zoontje in zn net goed aankleden... owjee huilen zn ik heb honger huiltje.

Snel mezelf zoveel mogelijk bedekt met hydrofiele luiers mijn zoontje een slab met mouwen aangedaan.. flesje erin heel voorzichtig laten boeren en toen hen even laten uitbuiken helemaal ingepakt in hydrofiele luiers ( was net een blauwe mummie! ) 

Jassen aan tassen in de auto en gaan met die banaan! Nog 100x in de auto al gezegd ik weet niet hoe hij gaat reageren he?!  Maakt niet uit mijn ventje moet er gewoon bij zijn was het antwoord wat ik steeds kreeg....

In het restaurant hadden ze een hele mooie grote tafel klaar gezet voor ons ( waren met 15 personen kom uit een groot gezin hihi) ik zat heel fijn aan de kopse kant vlak bij een hoek waar ik heel mijn babymeukinboedel kwijt kon! 

Eerst allemaal de kadootjes geven aan mijn mama toen ging mijn zoontje gezellig knuffelen met bijna iedereen. Hij deed lachen en brabbelen en iedereen vond hem schattig!  Toen hadden we allemaal ons eten besteld... toen begon mijn zoontje te jammeren..... oke in de kinderstoel met jou eerst afleiden met speelgoed maar nee hoor meneer zetten weer zn ik heb honger keel open... ( kleine holle bolle gijs) 

Snel gevraagd of ze zijn eten wilde opwarmen ondertussen snel een paar maïssticks gevoerd... eerst zn fruitje maar gegeven want het duurde heel lang voor zijn eten was opgewarmd, toen was zijn eten te warm moest weer eerst afgekoeld worden... dan maar een liga knabbelen het is feest schatje dusja voor deze ene keer mag het wel... toen eindelijk zn echte eten gevoerd ondertussen kon mijn soepje afkoelen ;-) (in de tussentijd had niet de hele tijd zitten brullen dus daar was ik heel blij mee!) 

Meneertje had zn buikje rond gegeten en ik had gehoopt dat hij dan wel zou gaan slapen, dat is meestal thuis ook zo...maar nope! Hele brabbel verhalen was hij aan het vertellen en lekker aan het spelen met zijn bergen speelgoed! 

We konden lekker op ons gemakje eten.

Toen was het tijd voor een toetje! Dat vond mijn zoontje ook! Want meneer begon weer te brullen... snel een schone broek aan en een flesje erin toen was het weer goed! Kon ik lekker mijn toetje opeten!

Met het naborrelen is mijn zoontje weer van schoot naar schoot gegaan hij heeft tegen iedereen gelachen en gebrabbeld en gekierd! 

Kreeg zelfs complimenten van een wat ouder stelletje dat een tafel verder zat dat ik leuk was met mijn zoontje en dat hij zich voorbeeldig had gedragen ze vonden het leuk om te zien hoe hij hele verhalen aan het vertellen was....  ( bloos bloos want tja ik heb er weinig aan gedaan.. )

Toen heel mijn babymeukinboedel weer ingepakt en eenmaal onderweg in de auto was hij dan eindelijk klaar voor een dutje ( hij was ongeveer 5 a 6 uur aan een stuk wakker) 

Zegt mijn moeder zie je wel mijn lekkere ventje heeft het super gedaan! Hij mag vaker mee uit eten! 

Ik maakte me zorgen voor niks natuurlijk! Maarja het zou zomaar kunnen dat mijn engeltje de volgende keer een duiveltje is! 

Xxx

Hebben jullie nog leuke restaurant verhalen?

Foto van de jarige jop en mijn zoontje ♡

8 jaar geleden

Wauw Daphne wat leuk om te horen :-D dat je zoontje al zo veel lekker mee smikkeld! Hier is papa de makkelijke eter ( net een vuilnisbak hihi) en ik ben wat moeilijker..... ik ben allergisch voor bijna alles uit de zee dat vind ik heel jammer en ook lust ik niet alles hihi ik bind spruitjes bijvoorbeeld niet lekker.... maar eet er wel minimaal 2 zodat mijn zoontje het wel leert eten! Ik hoop dat onze zoon ook olijven etc. Lekker gaat vinden ;-)

8 jaar geleden

Haai! Uit eten gaan is voor mij en mijn partner 1 vd dingen die we heel belangrijk vinden. Dat doen we zeker 1x per maand. Meestal toch wel 2x. We houden van eten. Vanaf baby's af aan is ons zoontje meegegaan. Zelf relaxt blijven is heg halve werk. Nu is hij net 1. Vorige week nog uit eten geweest. Hij smikkelt mee met de koningsolijven, brood met tappenade, soep en carpaccio van papa. Hij eet of met ons mee of wanneer we bij vrienden in het restaurant eten wordt er een gezond maaltje gemaakt voor hem. Het nagerecht eet hij een paar hapjes mee met een eigen lepeltje. Gelukkig is hij tot nu toe heel makkelijk en hebben we er nog geen ellende mee gehad. Hij lijkt het nu wel gewend om buiten de deur te eten. En is een makkelijke eter, net als z'n ouders. En als ie maar eten heeft issie stil. Wanneer we uit eten gaan houden we er wel rekening mee dat we op een rustige dag gaan. Daar houden we zelf ook van. Bij vrienden in de zaak mag hij fijn rondkruipen en het personeel speelt dan ook eventjes met hem. De kok kent ie inmiddels, zo leuk!

8 jaar geleden

Perfecte benaming! Whahah ben ook heel benieuwd hoe het de volgende keer gaat ;-) ik weet zeker dat ik ook nog vaak momenten mee ga maken dat ik met een huilend kind ergens zit.... achjaa het hoort erbij en kind moet kind kunnen zijn ;-)

8 jaar geleden

Hahaha ja hoor heb heerlijk kunnen genieten was ook heel leuk geserveerd ( in een klomp) gelukkig kan mijn zoontje zich best wel even vermaken met speelgoed, maarja blijf een mama ;-) die zijn lauw eten en koude koffie gewend toch? :-p