Snap
  • Zwanger

voor alle mama's: The pregnancy tag!

een paar vragen over de zwangerschap, leuk als andere moeders hem ook overnemen!

Hoe ben je erachter gekomen dat je zwanger was en waar was dat?
- Ik was thuis bij mijn moeder en voelde mij al 2 weken niet lekker, zelf had ik nooit gedacht aan een zwangerschap! Toen mijn moeder voorstelde om een zwangerschapstest te doen verklaarde ik haar voor gek, maar deed ik er toch maar een. Verassing! ze had gelijk ;-)

Hoe voelde je je tijdens je zwangerschap?
- De eerste bekende 12 weken voelde ik me echt bagger, ik voelde me alsof ik echt 40 graden koorts had en pas bij de 16e week was het overgeven ook eindelijk over. Voor de rest heb ik eigenlijk niks te klagen gehad. Aan het eind werd het alleen heel zwaar en voelde ik me een walrus, zeker met 2 in je buik. Mijn voeten waren enorm opgezet, ik voelde me alles behalve mooi, mijn rug voelde ook alsof hij gebroken was. maar voor de rest had ik echt helemaal niks te klagen!

Hoe oud was je toen je zwanger werd?
- 19 jaar

Hoe heb je het je partner verteld?
- Grappig verhaal, toen ik na 4 zwangerschapstesten toch echt er niet meer onderuit kon dat ik zwanger was moest er natuurlijk even een belletje worden gepleegd dat hij als de sodemieter naar mijn huis moest komen omdat we moesten praten, iedereen weet hoe mannen zijn.. meneer was natuurlijk in de pisstress, toen hij bij mijn huis was zei ik dat hij zijn ogen dicht moest doen. Nadat hij 10000x vroeg waarom deed hij het eindelijk en hield ik de zwangerschapstest voor zijn neus. Je had zijn gezicht moeten zien toen hij zijn ogen weer open deed.. niet te filmen. 

Heb je 12 weken gewacht voordat je het vertelde aan mensen?
- Dichtbijstaande familie en vrienden wisten het al eerder dan 12 weken. De rest van de wereld wist het pas echt met 24 weken. Ik was heel erg bang om het te vertellen, maar dat is gelukkig uiteindelijk allemaal goed gekomen. 

Wil je meer dan 1 kind?
- Nou ik had er al 2 in een keer, dus ik heb er al meer dan 1. Maar of ik ooit nog voor een 3e zou gaan kan ik nu niet zeggen, ik heb mijn handen vol op dit moment aan deze 2 mannetjes. 

Wat was/is je grootste foodcraving?
- Broccoli, ik heb me er echt scheel aan gevreten!

Wat was/is het beste van je zwangerschap?
de schopjes.. dat vond ik zo een fijn gevoel. (aan het einde ook niet meer toen deed het nogal zeer)

Wat was/is het minst leuke aan je zwangerschap?
het einde, dat het zo ongelooflijk zwaar werd, en vooral die hitte!

Wilde je het geslacht weten? waarom wel of niet?
Ja dat wilde ik weten, puur omdat ik dat lekker makkelijk vond. 

Had je al snel een naam?
Ja, we hadden voor ons doen vrij snel namen.

Wilde je gaan borstvoeden?
Ja ik had het graag gewild, maar leek me met een tweeling niet handig...

Waar kijk je het meest naar uit?
Om echt goed te ontdekken wat voor karaktertjes ze hebben, en wat ze wel en niet leuk vinden..

Vond je dit een leuke tag? laat het even weten! je mag hem gerust overnemen!

9 jaar geleden

Leuk! Ik vul hem ook in op mijn blog ;-)

9 jaar geleden

super leuk dat je hem ook hebt gedaan! en ook erg leuk om te lezen!

9 jaar geleden

Oeps, nu lijkt het een lange tekst :(

9 jaar geleden

Leuk! Ik ben niet zwanger dus doe hem in de verleden tijd ;) Hoe ben je erachter gekomen dat je zwanger was en waar was dat? - Thuis, op de wc haha! Toevallig bij mijn schoonouders, ik ging daar eten en mijn man was onderweg naar hun.. Ik vermoedde als iets dus opweg naar mijn schoonouders een test gekocht en uit nieuwsgierigheid meteen gedaan. Hoe voelde je je tijdens je zwangerschap? Best beroerd. Echt 10 weken lang overgegeven in de ochtend, en als ik alleen al iets raars of vies rook ging ik weer. Daarna (op bekkeninstabiliteit na) best soepel en goed. Hoe oud was je toen je zwanger werd? 30 jaar Hoe heb je het je partner verteld? Meteen die avond zei ik tegen hem dat hij zich iets volwassener moest gedragen toen hij een grappig dansje aan het doen was. Hoezo zei hij? Ik zei want binnenkort ben je verantwoordelijk en een voorbeeld voor een klein mensje. Hij moest huilen! Heb je 12 weken gewacht voordat je het vertelde aan mensen? Ja! ik was zoooo bang dat het fout zou gaan. Naast mijn vriend en beste vriendin wist iedereen het met 12 weken. Een etentje met familie en vrienden waar mijn vriend een speech hield en het vertelde. Leuk! Wil je meer dan 1 kind? Ik heb er nu 2 en misschien nog eentje in de toekomst? Ik denk er rustig over na en ondertussen heb ik het druk genoeg ;) Wat was/is je grootste foodcraving? Arteshokharten, iets wat ik normaal vies vind maar toen.... Hele blikken at ik leeg! Wat was/is het beste van je zwangerschap? Rondlopen met je buik naar voren en het heerlijke gevoel niet alleen te zijn Wat was/is het minst leuke aan je zwangerschap? De eerste 10 weken, flink ziek en last van mijn bekken later Wilde je het geslacht weten? waarom wel of niet? Ik wilde het eigenlijk niet, maar toen we een echo hadden en de gynaecoloog vroeg het konden we geen nee zeggen ;) Dus toen wisten we het toch. Achteraf wel handig met het inrichten van de babykamer Had je al snel een naam? Ja! Al heeeeel ver voordat we over kinderen gingen nadenken hadden we al een naam bedacht Wilde je gaan borstvoeden? Nee, niet handig. het lukte gewoon niet. De tweede keer niet eens meer geprobeerd. Waar kijk je het meest naar uit? Ik keek het meest uit naar een gezinnetje zijn, daar geniet ik nu nog steeds elke dag van!