Snap
  • Zwanger
  • post

Zwanger en eten

Overal trek in en als het op tafel staat bleh....geen zin. Gewoon geen trek in eten.

Ik ben pas vijf weken zwanger totaal niet misselijk maar ik heb geen zin in eten. Dit is wat ik op de dag ongeveer eet. S'morgens twee beschuitjes met kaas of suiker, thee en sinaasappelsap. Halverwege de morgen dwing ik mezelf om wat soepstengels of ontbijtkoek te eten, tussen de middag met hangen en wurgen 11/2 tot 2 boterhammen, s' middags rauwkost/fruit, en avond een bordje avondeten...( mijn dochter van zes eet meer) en dat is het. Ik herken dit niet van mijn vorige zwangerschap. Nu lees ik op internet ach het kindje eet je reserves maar dat is mijn probleem. Ik weeg altijd 59 kilo, nu weeg ik inmiddels 54,4 tenminste van het weekend, ik weeg me 1 x per ongeveer twee weken op de zelfde tijd. Het afvallen herken ik wel van de vorige keer alleen ging het toen minder hard en kon ik gewoon alles eten. Ik ben niet misselijk of zo. Maar vind het wel vervelend ook omdat ik als ik te veel afval mezelf echt niet lekker ga voelen. Dan wordt ik duizelig enz. vorige zwangerschap moest ik ook een paar dagen mijzelf ziek melden en rust houden omdat ik steeds in villa volta verkeerde. Ik wil echt nog niemand vertellen dat ik zwanger ben....behalve mijn hoeveel duizend mede mama 's bijna mama's op mamaplaats:) Tips of herkenning???

10 jaar geleden

He Wikey! Gaat het met jou ook nog steeds zo lekker? Nou hier is het niet veel anders.... dwing mezelf al dagen om elke ochtend te eten, steeds met zoveel tegenzin! Heb inderdaad wel steeds een soort ik-heb-trek-gevoel, maar voel me helemaal vol zitten, alsof ik al de hele dag heb zitten bunkeren!!! Ben niets afgevallen, dat dan weer niet. Heb je inmiddels al een echo gehad? Ik moet helaas nog twee weken wachten... ik heb nog nooit zo lang moeten wachten op een echo! Van de eerste en tweede had ik al een echo in mijn handen van 8 weken en nog wat dagen, Nu zal de eerste echo pas met bijna 11 weken plaatsvinden.... Ik hoor van je! Groetjes Antonia.,

10 jaar geleden

Dank je wel voor jullie reacties....inmiddels was ik ook gevloerd door een virusje. Eten is nog steeds niet mijn favo ding maar idd ik zoek meer alternatieven zoals idd yoghurt, bananen, pasta en wat ik wel lekker vind is appelmoes, Appel compote enz, bouillon vind ik ook lekker dus daar teer ik op. Ik probeer wel steeds weer wat anders om het menu uit te breiden:) Blij dat er meerderen zijn die dit herkennen. Ben ook zooooo moe steeds dus pik tussen door dutjes, en heb voor komende week mijn werk anders kunnen plannen dat er toch steeds een bijtank moment bij zit. Dat scheelt hopelijk ook!

10 jaar geleden

Het niet eten herken ik heel goed! Wij hebben een cafetaria aan het strand. Afgelopen zomer was het bloedheet en dus druk op het strand. Ik kon alles voor iedereen klaar maken maar als ik zelf moest eten lukte dat echt niet. Ik heb tijdens mijn zwangerschap dan ook geleefd op gepureerd fruit, rauwkost salades en yoghurt. Ik moest mezelf ook echt dwingen om te eten. Ik zou jou ook adviseren om toch meer te eten. Dit gaat echt ten koste van jouw en het kindje zijn gezondheid. Succes!

10 jaar geleden

Griekse yoghurt of kwark al geprobeerd....brinta, cruesli..... fruitshake's? ...een tortilla of pannenkoek eten ipv brood ...ik kon tijdens mijn zwangerschap geen brood verdragen....en at veel vloeibaar spul.... en yep, je moet toch wat gaan eten idd.!!!