{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vervroegd verlof

Je bent zesentwintig weken zwanger, ligt aan een ctg en krijgt adviezen te stoppen met werken. Om zo met verlof te gaan had ik niet voor ogen gehad!

Afbeelding blog 'Vervroegd verlof' Achtergrond blur afbeelding

Daar zit je dan. zesentwintig weken zwanger, en je hebt verlof....

Voordat ik zwanger raakte had ik toch wel een ander draaiboek in mijn hoofd over hoe ik mijn zwangerschap voor me zag. Genieten van de laatste maanden samen met mijn man, werken tot ik vierendertig weken zwanger ben en dan ultiem gaan genieten van mijn verlof. Helaas was mijn realiteit iets anders.

Ondanks dat ik maar vier dagen van drie uurtjes werkte, begonnen de laatste weken mijn bandenpijn enorm toe te nemen en kreeg ik ook wat vaker last van niet pijnlijke onregelmatige harde buiken. Buiten het werk deed ik het zo rustig mogelijk aan om gewoon door te kunnen weken tot week vierendertig. Zondag is date dag van mijn man en vader, F1 en eten bij mijn ouders. Zo ook vorige week zondag. Het begon naar mijn idee met een onschuldige buikkramp. Het zakte gelukkig af, maar mijn altijd zo drukke MMA vechtertje schopte een stuk minder. De volgende dag kreeg ik meer buikpijn en heb ik mezelf verplicht op de bank te gaan liggen met een kruik en thee. Ik was de dag ervoor even naar de stad geweest en dacht dat ik me teveel had ingespannen.

Om vijf uur zitten mijn verloskundige en mijn moeder bij me op de bank en vermoeden we blaasontsteking in combinatie met mijn bandenpijn. Ik moet het misschien toch maar wat rustiger aan doen. Voor de zekerheid mag ik door naar het ziekenhuis om daar extra controles te krijgen en te kijken of ons mannetje het allemaal goed doet. Vijfenveertig minuten naar het hartje van je kindje mogen luisteren vind ik toch één van de fijnste dingen die er zijn! Nadat een verloskundige ons ophaalt en meeneemt naar een andere kamer worden de scans bekeken en komen we al snel tot de conclusie dat er wee activiteit gaande is. ze laat verschillende lijnen op het scherm zien, en de lijn van harde buiken / wee activiteit ziet eruit als het golfbad van aquamundo in Centerparcs.

Om te kijken of mijn baarmoedermond al aan het verstrijken is wil ze toch een uitwendige en een inwendige echo maken. Ons mannetje word van boven naar beneden gecontroleerd en hij duwt constant z'n bips in het beeld. Doordat mijn buik zo hard is voel ik hem niet ondanks dat hij heerlijk actief is zoals altijd. Mijn baarmoedermond is gelukkig 100% gesloten en verder ziet alles er goed uit. Toch word ons verzocht nog even te gaan zitten en te bespreken wat de gevolgen kunnen zijn als ik niet rustig aan ga doen.

Er word vaak een ''standaard'' aan een zwangerschap gehangen over hoe het allemaal moet lopen. Je werkt tot je vierendertig weken bent, zonder problemen natuurlijk en gaat dan met verlof. Zo dacht ik er ook over een aantal jaar geleden. Maar door deze zwangerschap neem ik heel snel mijn woorden terug!
Nog dertien weken te gaan, en nu nog meer benieuwd wanneer ons kleine mannetje zich zal laten zien.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je