{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vervolg van de slechte 20 weken echo

Inmiddels 31 weken en 4 dagen

Afbeelding blog 'Vervolg van de slechte 20 weken echo'

Hierbij het vervolg van de slechte 20 weken echo die we met 18+6 hebben gehad.

zoals jullie in mijn vorige blog hebben kunnen lezen waren er tijdens de 20 weken echo afwijkingen gezien. een whitespot op het hart en echodense darmen. Vooral mee combinatie van deze 2 afwijkingen waren zorgzaam. Wij hadden de keuze om direct een vruchtwaterpunctie uit te laten voeren, maar ook hier zitten risico's aan. Mama stond daar niet 100% achter. We waren immers op tijd met de 20 weken echo en hadden de tijd om veel dingen via bloed uit te sluiten, alleen het wachten op de uitslagen duurde wat langer dan het bij een vruchtwaterpunctie zou duren. Maar hierdoor zou jij minder risico lopen, dus daar kiezen we voor! Bloed is afgenomen voor taaislijmziekte en bij papa voor onbekende chromosoomafwijkingen die mogelijk in zijn familie voor komen. Ook is er extra bloed afgenomen om te kijken of ik drager ben van een kinderziekte CMV. 

En nu is het wachten... wachten op de uitslag die komen gaat. De dag na de afspraak in het Radboud werden wij gebeld door een arts Genetica voor de taaislijmziekte en de chromosoom afwijking. Alles bij elkaar zou de uitslag 1 week op zich laten wachten.

De donderdag na de GUO werden we gebeld door de arts Genetica, we zijn beide geen drager van het taaislijmziekte en bij mijn partner is ook geen familiaire afwijking gevonden in de chromosomen. er viel een last van onze schouders, de uitslag met de meest ernstige gevolgen was positief! Ook kwam een dag later de uitslag van CMV kinderziekte binnen. Ik ben niet recent besmet met de kinderziekte. Om uit te sluiten of de echodense darmen een verstopping is in de darmen krijgen wij met 32 weken een herhalings GUO in het Radboud om te kijken hoe je het dan doet. Mochten de echodense darmen dan nog aanwezig zijn, zal ik in het Radboud moeten bevallen zodat de kinderarts jou direct na kan kijken of alles goed gaat in jouw buikje.

De weken tikken voorbij en we kijken uit naar de 32 weken! Hopelijk krijgen we te horen dat er dan niets meer te zien is en dat het gewoon een lichte verstopping was en die het lichaam zelf heeft opgelost. Maar dan zijn we 28 weken en 4 dagen zwanger en ik voel me niet lekker. Ik merk dat ik harde buiken heb, maar ze komen wel snel achter elkaar. Ik krijg het advies even onder de douche te stappen en te kijken of het af neemt. Dit is niet het geval en ik word naar het ziekenhuis doorgestuurd. Net als bij jouw broer beginnen de weeën te vroeg, veel te vroeg! Ze komen inmiddels om de 3 minuten en de gynaecoloog van het ziekenhuis gaat in overleg met het Radboud, aangezien ik nog geen 32 weken zwanger ben van jou. We besluiten even af te wachten of mijn lichaam zich herpakt en het weer af zakt. Wij hadden immers gehoopt pas met 32 weken naar het Radboud te gaan voor een controle en niet nu voor een bevalling... Gelukkig herpakt mijn lichaam zich na een paar uur en ik word naar huis gestuurd met complete bedrust. Dat valt voor mama niet heel erg mee. Maar vriend, je bent me wel een beetje ondeugend en wat heb je ons laten schrikken!

Na wat ups en downs is het dan eindelijk tijd voor de controle in het Radboud! Een herhaling van de GUO die we met 18+6 hebben gehad. inmiddels zijn we nu 31+4 en kijken er naar uit om te kijken of echt alles oké met je is! De echoscopist gaat je weer helemaal na van top tot teen! En oooh wat een opluchting! Alles is nagekeken en de echodense darmen zijn weg! Ook is de whitespot niet meer te zien in het hart. Dit betekend dat je helemaal gezond bent voor zo ver we dat kunnen zien met de echo! 

Kleine Grumpy (jouw bijnaam na de 3D echo) papa en mama zijn enorm opgelucht dat alles er goed uit ziet en dat het goed met je gaat in mama's buik! Wij kunnen niet wachten je in onze armen vast te kunnen houden, al laten we dat toch maar wel doen. Hopelijk blijf je tot minimaal 37 weken zitten. En dan zullen we weer een nieuwe blog maken over een hopelijk hele positieve bevalling!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je