{{ message.message }}
{{ button.text }}

Verrassing

Het zijn er twee

Afbeelding blog 'Verrassing' Achtergrond blur afbeelding

“‘Zitten er tweelingen in de familie?’” vroeg de echoscopiste, kort nadat mijn man (enigzins) opgelucht tegen me zei dat als het een meerling zou zijn, ze het al wel gezegd zou hebben. “‘...ik zie er namelijk twee!”’

Voorafgaand aan het echobezoek hadden we er nog grapjes over gemaakt, dat een eeneiige tweeling wel ideaal zou zijn voor de illusieshow Magic Unlimited, waar we beiden werkzaam voor zijn. We zouden er namelijk Prestige- achtige trucs mee kunnen uithalen, zoals razendsnelle verdwijningen en verschijningen of verdubbel acts. Ineens bleek die illusie dus werkelijkheid.

Toen we het grote nieuws aan onze omgeving vertelden, dacht iedereen in eerste instantie dat we ze voor de gek hielden. Maar toen het menens bleek, kwamen al gauw de grapjes over goedgebruikte toverstokjes en dergelijke.

Het was lang een onwerkelijk idee dat we straks echt een ‘familia numerosa’ zouden zijn. Want naast al het ongeloof, flauwe grapjes en felicitaties wisten de Spanjaarden namelijk ook direct te vermelden dat het hebben van 3 kinderen – we hebben namelijk al een dochter van 2,5 – súpervoordelig is. ¡Descuento en todo! Korting bij de crèche, op de boodschappen, gratis sportclubjes, voordelig vliegen en voor benzine hoef je ook nog maar nauwelijks iets te betalen. Willen je kinderen later studeren aan de universiteit? Kost niks! Het Nederlandse leenstelsel en zélfs de voormalige studiefinanciering is er niks bij!

Je zou dus denken dat al deze kortingen ons rasechte Hollanders als muziek in de oren klonk en dat de Spanjaarden massaal aan gezinsexpantsie doen om aan het familia numerosa keurmerk met al haar voordelen te voldoen.

Wij moeten het nog maar zien of het écht allemaal zo is, want al deze beloftes klinken te mooi om waar te zijn, net als een illusie. In die eerste periode gebeurde de echte magie nog veilig in mijn buik, waar twee kleine mannetjes zich volop ontwikkelden. 

Volgende keer meer over de zwangerschap, bevalling én de eerste weken.

Volg me ook op Instagram, waar ik te vinden ben als @magic_twinmom

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je