{{ message.message }}
{{ button.text }}

Verrassen, tegenslagen en aftellen

7 maanden zwanger

Afbeelding blog 'Verrassen, tegenslagen en aftellen' Achtergrond blur afbeelding

Er is weer zoveel gebeurd dat ik niet eens de tijd, puf of woorden had om iets te typen....

Ik ga jullie niet vermoeien met alle tegenslagen die we hebben gekregen sinds onze vakantie. Omdat het waarschijnlijk helemaal niet leuk is om te lezen, omdat het te veel is om te vertellen en vooral omdat het me teveel verdriet doet om het allemaal nog eens 'te beleven'. En alhoewel een aantal dingen nog steeds een nasleep hebben is het meeste wwl weer afgesloten/opgelost. Het saldo op de bankrekening heeft helaas door alles ook een enorme duikvlucht naar beneden genomen... Ik haat geldzorgen...

Gelukkig waren er ook leuke dingen!
Ik kreeg een babyshower!!! Mijn eerste! Mijn vriendinnen hdden een super leuke hightea geregeld. We hebben enorm gesmuld, gelachen en gekletst. Ik vond het echt super bijzonder om op die manier in het middelpunt te staan. Heel even mijn zorgen te kunnen en mogen vergeten... Het was zo leuk. Helaas had ik het ik wel steeds sterkere vermoedens dat er iets te gebeuren stond. Er waren gewoon iets te veel toevalligheden. Maar als nog was ik echt super verrast! En ik kreeg ook nog eens waanzinnige kado's voor onze baby en ook voor mij. Het was super gaaf om mee te maken en de liefse van mijn vriendinnen op deze manier te ervaren!

Met mij en onze baby gaat het gelukkig heel goed. Daarin gelukkog geen tegenslag. Al zijn er wel zorgen... Vooral bij mij.
Bij de laatste groeiecho bleek de buikomvang van de baby ruim 2 weken voor te lopen op schema. Alle andere metingen kwamen wel uit conform het aantal weken dat we onder weg zijn. De echo-dame heeft de buikomvang meerdere keren gemeten, maar het bleef hetzelfde. En toen zei ze: 'Tja je hebt ook wel erg veel vruchtwater. Dit kan duiden op zwangerschapsuiker.'
Toen verscheen er in mijn hoofd een klein grijs wolkje...

Dat wolkje ia alleen maar groter en grijzer geworden... Ik voel me goed, wel moe, maar verder heel ok. Zou ik dan toch zwangerschapssuiker hebben? Amper 4 kilo ben ik tot nu aangekomen, ik heb geen mega trek, vreetkick of dat soort dingen. Ook lees ik over meer dorst en veel plassen. Dorst valt echt wel mee. Ik kom vaker met moeite dan met gemak aan de 2 liter per dag... En plassen, ja dat wel, maar de kleine ligt dan ook echt wel erg op mijn blaas, dus daar zocht ik nog niets achter (nu door die donkergrijze wolk natuurlijk wel).

Ik durf nu amper te eten, laat staan te snoepen. De zorgen stapelen zich op... Gelukkig heb ik al snel een afspraak met de diëtiste. De dag erna moet in een glucosedagcurve maken/doen. Daar zie ik nu wel huizenhoog tegenop.... Maar het geeft hopelijk ook de duidelijkheid....

Al hoop ik natuurlijk bovenal dat het ook uitsluit dat er iets an de hand is... Want ik kan nog meer tegenslag nu eigenlijk er niet bij hebben....

Ff geduld nog voor duidelijkheid en (duimen maar) geruststelling... Intussen maar flink aan de slag om de babykamer af te maken... Want misschien hebben we minder tijd om af te tellen dan die wel nu aftellen.... Nog 2 maanden....

Duimen jullie met me mee? ❤️

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je