{{ message.message }}
{{ button.text }}

Verloskundige

Op de zwangerschapstest stond dat je contact op moest nemen met je huisarts of je verloskundige. Mijn verloskundige? Had ik die dan?

Afbeelding blog 'Verloskundige'
Op het moment dat ik wist dat ik zwanger was  realiseerde ik mij pas dat ik helemaal niet wist wat ik moest doen, naar wie ik moest gaan en wanneer. Op de zwangerschapstest stond dat je contact op moest nemen met je huisarts of je verloskundige. Mijn verloskundige? Had ik die dan? Was die aangesloten bij mijn huisarts of hoe kwam ik aan zo iemand? Nouja, eerst maar eens de huisarts bellen. Ik kon de volgende dag al langs komen... Volgende ochtend zat ik trots in de wachtkamer toen ik werd omgeroepen. De huisarts zelf was er niet, maar een stagiaire kon dit ook wel. zij feliciteerde mij en draaide wat informatie uit over foliumzuur enzo. Dat wist ik echter al. Ook vertelde zij mij dat in hetzelfde gebouw een verloskundigepraktijk zat waar ik heen kon om een afspraak te maken, maar ik mocht kiezen wie ik wilde. Aangezien ik toch geen andere praktijk kon ben ik hier maar meteen heen gelopen en een afspraak gemaakt. Gezien mijn laatste menstruatie moest ik wel nog 3 weken wachten voor de eerste afspraak, omdat ze meteen een echo wilden maken. Vanaf dit moment is alles in een soort stroomversnelling gekomen waarbij ik zelf eigenlijk niet veel hoefde te regelen. Wat ik moest doen en wanneer ik dat moest doen werd mij door de verloskundige verteld. Dit vond ik echt erg prettig. Ik ging er de eerste periode van mijn zwangerschap vanuit dat een verloskundige alleen de echo's maakt en het traject begeleidt naar de bevalling toe. Pas later realiseerde ik mij dat zij ook de daadwerkelijke bevalling doen en pas in de laatste 2 weken van mijn zwangerschap kreeg ik door dat zij na de bevalling ook nog thuisbezoeken (visites) doen. Achteraf klinkt dat allemaal wel logisch, maar ik realiseerde mij niet dat er zoveel komt kijken bij dit beroep en dat  er zoveel afwisseling bij komt kijken. Ik kan in ieder geval niets verkeerds zeggen over de praktijk waar ik ben geweest (verloskundige praktijk Sittard, Kleine Steeg) Alle meiden die daar werken zijn even aardig en proberen zoveel mogelijk met je mee te denken. Ik heb natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal, maar zou bij een eventueel volgend kindje weer hier naartoe gaan! (en niet naar de huisarts, hihi)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je