{{ message.message }}
{{ button.text }}

Verlof is bijna voorbij. Tijd om terug te kijken. En nu

Mijn verlof is ten einde, maar de weg ernaar toe was best wel enerverend.

Afbeelding blog 'Verlof is bijna voorbij. Tijd om terug te kijken. En nu' Achtergrond blur afbeelding

Het koste wat moeite om zwanger te raken. Drie jaar geleden hoorde we dan mijn moeder gendrager van borst- en eierstokkanker is en na onderzoek bleek ik ook drager te zijn. 

Kort gezegd zit er een weeffout in mijn genen, waardoor ik nu 70 % kans op borstkanker heb. Dit wordt vanaf mijn 60ste minder, maar dan wordt de kans op eierstokkanker steeds groter. Jaarlijks moet ik dus naar het ziekenhuis voor een mri en mannografie en daarna nog een controle bij mijn behandelend arts. 

De kans is 50 % dat ons kind het ook heeft?

Wat ga je dan doen? 

Iedereen heeft eenmenig en wil deze graag kwijt. Wij hebben in overleg met mijn behandelend arts besloten pgd te gaan doen. Dit is een vorm van ivf, waarbij een eicel van de bevruchte embryo wordt onderzocht op het gen.

Twee jaar geleden mochten we starten met het traject. We moesten in de herfstvakantie naar Maastricht voor een intake gesprek. Hierna moesten we in de kerstvakantienaar Utrecht voor een vervolgafspraak. Op 1 oktober 2013 zijn we begonnen met het echte gedeelte. De eerste spuit in mijn buikzetten was verschrikkelijk, maar het eindresultaat waren 3 bevruchte embryo's waarvan er twee zonder gen waren.

Eind oktober heeft de eerste terugplaatsing plaats gevonden en dit was een groot succes.

Negen maanden later is onze zoon geboren. Teurgkijkend op de zwangerschap en de bevalling kan ik zeggen appeltje - eitje. Op een voet in mijn maag na heb ik geen zwangerschapskwalen gehad die de moeite waard zijn om te noemen. En na de bevaling had ik 3 schaafwondjes en 1 klein aambeitje.

En nu?

Onze zoon is prima gezond. Beetje te licht, maar dat komt door de manier van zwanger worden. Hij heeft een duidelijk ritme en is net zo eigenwijs als zijn ouders. Maar mijn verlof is voorbij en over 3 weken gaan we weer aan het werk. Spannend. Heb er nog geen zin in, maar het hoort erbij.

Nog 1 dingetje moet ik regelen. Rick's broertje of zusje ligt nog in de vriezer. En de afspraak om deze terug te plaatsen moet ik nog maken. Maar tot dan geniet ik elke seconde van elk uur van elkedag van onze gewildige zoon.

En nu?

Nu ga ik fles klaar maken en daarna lekker naar bed.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je