Snap
  • Zwanger

Verlof en alles er om heen.

Oh wat maak ik me druk om mijn verlof, maar vooral wat erna komt......

Ik kan niet wachten tot mijn verlof, maar ook weer niet. Want ik weet dat zodra mijn verlof is afgelopen, ik nog 2 weken kan werken en daarna niet meer hoef terug te komen. Het nadeel van 3 contracten-regel en jong moeder worden denk ik dan maar. Maar ik baal er zo van. Ik geniet echt van mijn werk, ben altijd vrolijk geweest op het werk (nu heb ik vaak last van hormonen en irriteert alles en iedereen me haha), altijd mijn best gedaan en plezier gehad in mijn werk. Mn bazen zijn tevreden, zeggen ze.. Eind deze maand krijg ik te horen of mijn contract wel of niet verlengd wordt, maar ik ga maar uit van het ergste. Ik heb met de organisatie gebeld en die zeggen dat als ze willen een vast contract geen enkel probleem is, maar ja, het is crisis, zegt mijn baas dan. 

Ergens begrijp ik ze wel, mensen van 16 zijn altijd goedkoper dan ik, maar telt ervaring en plezier hebben in je werk dan niet? Ik werk er in mei 3 jaar en ken alle klanten. Klanten hechten zich aan werknemers, voor hen is het toch ook leuk als ze steeds dezelfde zien, die weet hoe het met ze gaat en alles? 

Maar ergens snap ik ook weer niet dat ze iemand er zo uit kunnen gooien die net moeder is geworden. Mijn baan zorgt nu voor kopzorgen. Vind maar eens een baan al op je 21e. En dan al helemaal als je moeder bent. STRESS, STRESS en nog een STRESS.

9 jaar geleden

Hey Sanne! Dit probleem had ik ook! Ik ben nu 3 maanden zwanger en afgelopen anderhalve maand heb ik zitten stressen over mijn contract. Mijn leidinggevende kon me nog niet vertellen of ik hem wel of niet kreeg totdat "de grote baas" langs was geweest voor de vergadering. Uiteindelijk is alles goed gekomen :) Ik heb een vast contract en ik heb zitten stressen voor niks. Omdat ik het zelf heb meegemaakt snap ik echt dat het super stressen is, maar probeer er niet teveel aan te denken en focus je op je kleintje. Zie het zo; Als je een vast contract krijgt is dat fantastisch, maar als je het niet krijgt vind je zo weer werk! :) Je hebt een goede instelling en als iedereen daar tevreden is dan zullen andere werkgevers je ook waarschijnlijk zo positief benaderen. Veel succes en geniet van je zwangerschap <3

9 jaar geleden

begrijp je onrust het wordt er ook niet leuker op gemaakt op deze manier. focus op jezelf en je kleintje dat is het belangrijkste de rest komt vanzelf. succes!

9 jaar geleden

Ik en een hoop andere (jonge) moeders die ik ken zitten allen in hetzelfde schuitje! Dus voel je niet de enige. Bij mijn tweeling had ik hetzelfde probleem. Een jaar thuis gezeten, maar achteraf wel dankbaar dat ik het eerste jaar met mijn kids heb kunnen doorbrengen. Dit is voor mij van onschatbare waarde en kan niemand mij nog afpakken! Daarna wel weer een goede baan gevonden, echter nu met mijn 2e zwangerschap weer hetzelfde probleem, maar zie na mijn verlof wel weer verder. Dus ik zou zeggen, maak je niet druk! Geniet er lekker van!

9 jaar geleden

hey! Maak je niet te druk meid...zo lang je nog niet weet wat de uitkomst is is het zonde om al je energie in de stress te steken...probeer het...wie weet wordt je contracte gewoon verlengd en heb je je voor niets al die tijd druk gemaakt...en stress is niet goed voor je baby... ik ga voor je duimen!