{{ message.message }}
{{ button.text }}

Verdriet, onzekerheid & intens geluk

Ik lees m'n laatste blog terug, waarin ik mijn miskraam deel. Er schieten weer tranen in mijn ogen, maar gelukkig is er nu ook zonneschijn.

Afbeelding blog 'Verdriet, onzekerheid & intens geluk '

Het is bizar om terug te lezen. Verdrietig en 'mooi' tegelijk. Een fase in ons leven wat veel indruk heeft achtergelaten. Een fase waarna ik even afstand heb genomen van de meeste forums en mama websites. Genieten van ons meisje, op onze manier. De opvoeding, op onze manier. Geen twijfels, niet meer vergelijken. We zijn dolgelukkig met wat we hebben, mede door wat we hebben moeten verliezen vorig jaar. 

Er is er heel veel veranderd in ons leven. In juni de miskraam, waarna intens verdriet volgde en ik geen puf meer had om blogs te schrijven. Ondertussen is het bijna maart. We zijn in december dan eindelijk verhuisd naar ons nieuwbouwhuis. We zijn helemaal gesetteld en dolblij met de luxe van ons nieuwe huis. 

Maar daarvoor is er nog een grote verandering geweest in ons leven. Twee maanden na de miskraam hadden wij alweer het geluk dat ik opnieuw zwanger mocht zijn! Dolgelukkig, maar zo onzeker begonnen we aan deze zwangerschap. Een miskraam verandert je kijk op de zwangerschap. Je onbevangenheid. We kregen met 7 weken een echo. Fijn, eerder zekerheid krijgen. Echter bleek dit niet het geval. De echo die 'zekerheid' zou moeten geven, maakte me onzekerder dan ooit. Het vruchtje was te klein, het hartje klopte te traag voor het termijn. Het was 50/50. Met de boodschap: "kom over twee weken maar terug, het kan twee kanten op" stapten wij de deur weer uit. Ik was opnieuw gebroken en durfde er niet meer op te vertrouwen. 

Die twee weken waren een hel! Wat kunnen je gedachten dan alle kanten op gaan zeg. Ik was misselijk van de spanning. Ik wist niet meer wat ik er nou mee aan moest. Toen we na 2 weken eindelijk terug mochten komen was ik op van de zenuwen. Na het inleidingspraatje mocht ik dan eindelijk gaan liggen en zag het gelijk; ons kindje! Goed gegroeid en met een sterk kloppend hartje. Ik barstte in snikken uit, oh wat een intens geluk weer na een periode die zo heftig was geweest! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je