{{ message.message }}
{{ button.text }}

Venetië, 17 december 2013 (vervolg)

"Denk je echt dat je zwanger bent?" BAM.. Daar was die dan. De onvermijdelijke vraag.

Afbeelding blog 'Venetië, 17 december 2013 (vervolg)'

"Ja weet ik veel, ik voel me gewoon anders. Ik weet het ook niet, het is niet alsof ik ooit eerder zwanger ben geweest.." We keken elkaar aan, ongeloof en verbazing, wat als het nou echt zo zou zijn?

Daar was de barvrouw weer, het drinken werd neer gezet en er kwam nog een gezellige "Enjoy!!" achteraan. Henri nam een slok en keek afwachtend naar mij. Ik nipte en zetten hem terug, "volgens mij is dat ijs hier niet goed hoor. Alles smaakt anders hier. Of die fles staat te lang open dat kan ook nog. Hij is in ieder geval niet goed. Ik pas." De barvrouw zag wat er gebeurde kwam naar ons toe en bood zelfs aan een nieuwe fles open te maken. Ik bedankte vriendelijk en besloot toch voor een cola te gaan. Het was leuk, maar de spanning bleef. Dus hielden we het bij 1 drankje en besloten lekker terug naar het hotel te gaan. Onderweg terug konden we het over niks anders hebben. Toen we op zo'n 30 meter afstand van het hotel liepen stond er aan rechterkant onder een verlicht bord een wat vreemde snoep automaat. Het was er een van een apotheek, er zaten o.a. condooms in. Henri's oog viel op een glijmiddel.. "Laten we er vanavond een extra bijzondere avond van maken" grapte hij nog. Mijn oog viel echter op het vakje onder het glijmiddel. Een zwangerschapstest.. "Syl.. gaan we dit echt nu doen?" "Ja, we kunnen het maar beter weten toch? Beter het zekere voor het onzekere." We hadden net niet genoeg kleingeld dus vriendlief besloot geld te wisselen bij de receptie. Eenmaal op de hotelkamer aangekomen bekeek ik eerst uitvoerig de bijsluiter en terwijl Henri op en neer aan het ijsberen was glipte ik vlug de badkamer in.

Hier zat ik dan, in de badkamer van een hotel in het romantische Venetië met een spanning tot terug in Nederland. "En? En?? Zie je al wat??" Shit.. Wie had ooit gedacht dat het voor vrouwen zo moeilijk was om te mikken, het feit dat vriendlief zowat onder de spleet van de deur door zat te spieken werkte ook niet echt mee. Ik besloot de zwangerschaps test op het badmeubel te leggen en te wachten.. Mijn gedachten dwaalde af naar het wat als toen ik abrupt uit mijn gedachten verstoord werd door gebonk.. "Hallo???" "Ja weet ik veel!! Ik zie wel iets maar misschien is hij wel mislukt. Haal er nog maar een." "Syl, dit meen jij niet he?" Hij weer langs die receptie, wat moeten ze wel niet gedacht hebben.. Een wilde nacht voor die 2? Ze moesten eens weten.

Oké, test nr. 2. Hoe moeilijk het was dat eerste straaltje eruit te persen dit was nog vele malen moeilijker. Dit keer stond de deur open en was het samen afwachten. Daar verscheen toch echt weer heel licht een tweede streepje.. Oh shit.. Zou het echt kunnen zijn? Een gevoel van angst en onzekerheid bekroop op ons beiden. Henri bleef ijsberen door de kamer afwisselend met zenuwachtige dansjes en een "je hebt gewoon een baby in je buik, je bent gewoon zwanger." Ik belde mijn zus voor een extra paar ogen. En die bevestigde wat we eigenlijk al wisten. WIJ KRIJGEN EEN KINDJE..

Na een nacht van weinig slaap en een 'hoe-gaan-we-het-de-familie-vertellen' gesprek was het tijd om het vliegtuig in te stappen. Na een wc bezoek vroeg ik nog even aan de stewardess of het wel echt veilig was om te vliegen als je pril zwanger bent. Wat ik stiekem natuurlijk al lang wist. Maar hallo ik was zwanger.. En dat.. Dat wilde ik met de hele wereld delen!

IMG_4903_1500721906.JPG

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je