{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van roze wolk naar donderwolk

Zwanger worden was voor ons een makkie, maar mijn zwangerschap was vooral op het eind erg zwaar.

Afbeelding blog 'Van roze wolk naar donderwolk' Achtergrond blur afbeelding

Mijn vriend en ik waren al tien jaar samen en woonden al 5 jaar in ons huisje toen mijn vriend tegen mij zei dat hij wel graag een kindje zou willen. 

Ik barstte gelijk in tranen uit, want ik wilde het al langer, maar ik was een lange tijd werkloos geweest en was net een half jaar geleden mijn eigen bedrijfje gestart en had dus steeds tegen mezelf gezegd dat het niet de juiste tijd was. 

Na een lang gesprek hebben we besloten om het te gaan proberen. We gingen er vanuit dat het best wel een tijdje zou duren om zwanger te worden, omdat mijn schildklier niet helemaal naar behoren werkt. 

Maar na twee maanden proberen was het al raak. We konden het niet geloven! Vooral mijn vriend niet. Ik heb meerdere testen gedaan en het roze streepje werd in de loop van de week steeds donkerder. Maar mijn vriend vond het allemaal onduidelijk en zei 'Is er geen test die zegt Ja, je bent zwanger, of Nee, je bent niet zwanger'. Dus toen heb ik zo'n veel te dure test gekocht en die gaf duidelijk aan dat ik zwanger was. 

We hebben het al heel snel aan vrienden en familie verteld, want het voelde goed. De eerste controle's en echo's waren goed. Maar ik moest al snel onder behandeling van de internist in het ziekenhuis, omdat mijn schildklier helemaal ontregeld was vanwege mijn zwangerschap. Ook hield ik veel voch vast en moest ik dus steunkousen aan. Maar goed, dit alles kon de pret niet drukken. Ik zat echt op een roze wolk en was al druk met alle voorbereidingen voor de komst van onze kleine meid. 

Vanaf 32 weken ongeveer ging het steeds slechter. Eerst kreeg ik een flinke longontsteking en een paar weken later zwangerschapsvergiftiging. Ik voelde me echt beroerd. Mijn bloeddruk was te hoog en ik werd doorverwezen naar de gynacoloog in het ziekenhuis. 2 dagen later ben ik ingeleid. Ik was toen 38 weken zwanger. Ik was blij dat mijn zwangerschap eindelijk voorbij zou zijn en dat ik eindelijk mijn kleine meid zou gaan ontmoeten, maar ik had niet verwacht dat het allemaal erg spannend zou gaan worden. Vooral voor mijn kleine meid...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je