{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vakantie fotoboek, hoe maak je hem perfect?

Freek, Pien en hun dochtertje hebben een vakantie geboekt naar Kreta en nemen mee... Wat nemen ze eigenlijk mee? Je moet aan zoveel dingen denken. En als jij het niet doet, doet niemand het voor je. Koffers inpakken, paspoorten, zonnebrandcrème en de fotocamera om jullie mooiste herinneringen vast te leggen zodat je hier later een fotoboek van kunt maken. Maar waar moet je nou rekening mee houden bij het schieten van deze foto's? En hoe maak je een fotoboek? Want dat is een aardige klus. Wij vertellen een aantal tips en tricks!

Afbeelding blog 'Vakantie fotoboek, hoe maak je hem perfect?'

1. Laat je inspireren!

Begin zo vroeg mogelijk na te denken over hoe jouw fotoboek eruit moet komen te zien. Als je tijdens het schieten van de foto’s op vakantie al nadenkt over hoe ze in je fotoboek passen, wordt de kans op een mooi resultaat groter. 

2. Bedenk het verhaal dat je wilt vertellen

Met het fotoboek wil je de herinnering aan een mooie vakantie ‘vertellen’. Bedenk het verhaal dat jouw fotoboek vertelt voordat je begint aan het samenstellen van het album. Kies er bijvoorbeeld voor om per dag 10 foto’s te selecteren om hiermee dag voor dag je vakantie in beeld te brengen. Als je tijdens je vakantie op verschillende plaatsen bent geweest, beschrijf je iedere plaats apart. Vertel met tekst een anekdote over wat er op een bepaalde plaats is gebeurd. Dit helpt je om later je herinneringen her te beleven. Gebruik cliparts om met leuke elementen je fotoboek verder vorm te geven.

3. Selecteer geschikte foto’s

Als je hebt bedacht hoe je het fotoboek gaat opbouwen, selecteer je de mooiste foto’s om te gebruiken. Stel je camera voor de vakantie zo in, dat foto’s per dag worden gesorteerd. Zo vind je de gebeurtenissen die je wilt verwerken in je fotoboek snel terug. Maak een aparte map aan op je computer en kopieer alleen de foto’s die je wilt gebruiken voor je fotoboek. Geef deze map een herkenbare naam zoals ‘Zomervakantie Frankrijk 2016’ en sorteer je foto’s op volgorde. Dit helpt later bij het samenstellen van je fotoboek.

Redactietip: Wisten jullie dat je je vakantiefoto’s ook makkelijk kunt beheren via je account bij Webprint.nl? Log in met je account op en upload je vakantiefoto’s. Sorteer eenvoudig online je foto’s door ze in mapjes te verdelen. Als je begint met het maken van je fotoboek, sleep je de opgeslagen foto’s direct in het album.

Cadeautje

Maak gelijk je fotoboek als je terug bent, dan komt de beleving veel meer tot zijn recht. Als je nu via Webprint.nl bestelt profiteer je alvast van 30% korting, alleen voor Mamaplaats-lezeressen. Gebruik hiervoor de code: WPNLMMP30FB  bestel direct »

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je