{{ message.message }}
{{ button.text }}

vaarwel muisarm, hallo! ipadnek..

Ik vind het wel grappig dat mijn kinderen met die kleine vingertjes over een beeldscherm swipen..

Afbeelding blog 'vaarwel muisarm, hallo! ipadnek..'

Een muisarm is zo 2012.. Ik vind het wel grappig dat een kind van twee met zijn kleine vingertjes over het beeldscherm kan swipen. Schattig en handig zelfs hoe zo’n kindje de weg weet op mijn telefoon of de ipad. Hoef ik ook niet steeds te komen helpen. Ik moet zeggen dat het wat irritant word nu hij steeds zelf de tv aan doet als ik even naar boven ga. Of op de kast staat om de ipad te pakken. Maar dat ik een kwestie van tijd dat dat is afgeleerd. (hoop ik) Maar volgens fysiotherapeuten zijn de ‘handige kinderen’ de kinderen die straks met pijn klachten bij de dokter zitten. Best serieuze pijntjes vind ik.. nekklachten, arm/schouder klachten, hoofdpijn, versnelde vermoeidheid en zelfs eerder last van slijtage aan de wervels. Of een vergroeide rug.. Er bestaat zelfs zoiets als een smartphone pols?!

Ik ben weer zo’n moeder die het heerlijk vind als alle kinderen zichzelf even vermaken in plaats van mij aan het hoofd te zeuren. Als ik bezig ben hoor, voor de rest mogen ze me de hele dag ‘storen’ Het is niet echt storen natuurlijk. Nou.. eigenlijk wel.( een beetje maar hoor.) Ik hoor zo vaak “mama” op een dag. Daardoor krijg ik niet af waar ik mee bezig was. 1+1=2 een uitkomst die apparaten. Ik weet het, een totaal niet pedagogisch verantwoorde situatie als ze alle drie zitten/liggen of hangend naar zo’n beeldschermpje staren. Maar zo fijn soms!

Ik ga vanaf nu ,als een echt verantwoorde moeder, op de houding letten. Ze houden zelf al de tijd bij, want ze haten het als ik zo ineens de ipad uitdruk midden in hun spelletje omdat ze er te lang mee spelen. Wisselen werkt ook prima. Dan houdt het kind dat even moet wachten de tijd nauwlettend in de gaten.

Een smartphone pols zal nog wel even duren voordat onze kinderen in die fase zitten. Geen idee wat daar de richtlijnen voor zijn.

Wat ik eigenlijk probeer te zeggen, Rechte rug, ipad in de houder rechtop op schoot. Niet hangen of liggen. Zo kunnen ze verantwoord naar het beeldscherm turen. Phoe, good luck to me! Laten we als we als het uit de hand loopt met ons allen maar een lesje - zit met pit- volgen. Bestaat echt! Daar leer je welke houding bij de apparaten hoort. Lijkt me heel leerzaam ;) Hebben wij ouders in ieder geval ons best gedaan!   

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je