{{ message.message }}
{{ button.text }}

Update 30 weken

30 weken zwanger alweer. Loop sinds 27 weken zwangerschap in het ziekenhuis voor controle en bij de 20 weken echo zagen ze iets...

Afbeelding blog 'Update 30 weken' Achtergrond blur afbeelding

Inmiddels is het een tijdje stil geweest. Waarom? Ja goeie vraag. Denk vooral omdat ik met andere dingen bezig was en even niet hierbij stil stond. Maar nu maar eens een update. Inmiddels ruim 30 weken zwanger. Tot nu toe gaat het aardig goed. Ik voel me wat beter dan de eerste zwangerschap, maar ben wel vermoeider en er zijn wat problemen die ik in de eerste zwangerschap niet had. Zo heb ik veel meer hoofdpijn(is in aanvallen), is mijn bloeddruk wat vaker laag(laatste controle 2 week geleden was hij 110/43, daarvoor 80/50) en ben ik veel moe. Ook heb ik wat meer last van harde buiken als ik te veel doe en sinds deze week besrt wel vaak een tintelend en doof gevoel in mijn handen op de vreemdste momenten. De ene keer doe ik niks en kijk ik tv en ook al eens terwijl ik aan het koken was. Welke hand maakt ook niet uit, zowel links als rechts komt voor.

Maar verder weinig klachten. Ben nauwelijks tot niet misselijk geweest (uiteraard vanmorgen wel boven de wc gehangen, dat zie je nou altijd) en voel me doorgaans beter. Kan meer doen dan bij de eerste en dat is soms blijkbaar te veel aangezien ik dan last krijg van harde buiken. We weten inmiddels ook verschillende dingen. Zo weten we dat dit een meisje is. Dus na onze zoon komt er nu, tot ieders verbazing, een meisje en wat was het een klus om de naam te bedenken. Bij onze zoon wisten we al een naam nog voor we het geslacht wisten. Maar ook daar zijn we inmiddels over uit.

De 20 weken echo was goed. Het enige wat ze zagen was een verdikking in een van de hartklepjes van de kleine. Hiervan is echter niet te zeggen of dit wat is en dat kunnen ze ook niet met de echo beoordelen. Er is wel een aantekening van gemaakt, maar er was en is geen verder onderzoek naar gedaan. Simpelweg omdat het niet kan. Het is afwachten of dat na de geboorte van onze meid iets is. Dus daar ben ik zo af en toe nog wel mee bezig, maar ook niet heel veel omdat je gewoon niet weet wat het kan zijn en of het wat kan zijn.

Aangezien mijn BMI te laag is, heb ik standaard extra groei-echo's. Aangezien onze zoon een flinke kerel was(3750 gram terwijl ik nauwelijks zwanger leek), verwachtte ze geen problemen. Tot ik een groei-echo kreeg met 27 weken. Tijdens de echo was ze wat stiller, maar ik zag er geen kwaad in. Tot ze zei dat zowel het buikje als het hoofdje afweek van de lijn. Hoofdje zat op de -7 lijn en het buikje op -10. En de grens om doorgestuurd te worden is -10. Dus we zijn doorgestuurd. Wij ontzettend zenuwachtig. 2 dagen later zou het ook nog goede vrijdag zijn en die maandag 2e paasdag dus zou een lang weekend tussen zitten. Maar werd die middag nog gebeld dat we de volgende middag nog terecht konden bij de gyneacoloog voor een echo.

Dus oppas voor zoonlief geregeld en wij heel zenuwachtig naar het ziekenhuis. We kregen meteen de echo omdat ook zij wel door hadden dat we zenuwachtige ouders waren. Maar ze zei al vrij snel dat het hoofdje inderdaad iets onder de lijn zat, maar het buikje zat zelfs wat boven het lijntje, dus helemaal niet te klein. Wat was Dat een opluchting.

Enige wat wel opviel was dat mijn baarmoeder wat klein was voor het termijn, maar tot zover ze nu konden zien leed de kleine dame er niet onder. Door deze nieuwe meting zat de kleine meid qua gewicht weer netjes op de lijn.

Er is wel afgesproken dat wij over drie weken weer een groei-echo in het ziekenhuis krijgen voor de zekerheid omdat de twee echo's een dag na elkaar zo afwijken en omdat het hoofdje en baarmoeder ook afwijken. Maar we konden wel rustig de paasdagen in want zoals zij het nu zagen was er niks bijzonders.

Morgen hebben we de controle groei-echo in het ziekenhuis en horen we of alles toch goed is of dat ze toch wat afwijkt. In het eerste geval gaan we daarna weer voor de controles naar onze vaste verloskundige, in het tweede geval blijven we onder controle van het ziekenhuis. Morgen dus een spannende dag!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je