{{ message.message }}
{{ button.text }}

Under construction en Chlamydiawattes?

Afbeelding blog 'Under construction en Chlamydiawattes?'

Afgelopen dinsdagavond moest ik alles even verwerken wat we die dag te horen hadden gekregen. Zo ernstig was het natuurlijk allemaal niet, maar toch gaat het je niet in de koude kleren zitten. Flinke huilbui als gevolg, waarna ik in een diepe slaap kon vallen.

Afgelopen dinsdag moest ik ook nog een bloedtest doen om te kijken of ik Chlamydia heb gehad. Ik zei nog tegen de arts; joh, dat mag je best doen, maar ik heb weleens een SOA test gedaan voordat ik mijn huidige man leerde kennen. En daar kwam niks uit. Ook mijn man heeft zich laten testen 9 jaar geleden, zonder resultaat ook. De arts zei hierop dat ze wel vaker stellen heeft gehad waar toch het tegendeel werd bewezen. Vol vertrouwen heb ik weer wat bloed af laten nemen, met de gedachte dat dit over twee weken geen resultaat geeft. Want dan had ik namelijk weer een belafspraak staan.

En dan tot onze schrik...

Gisteren zat ik gezellig bij een vriendin koffie te drinken, word ik gebeld door een privé nummer. Ik neem op en het blijkt onze fertiliteitsarts te zijn. Ik schrok me wild. Ze gaf aan dat uit de bloedtest was gekomen dat ik mogelijk chlamydia heb gehad of heb en dat ze dat nu eerst verder willen onderzoeken. Oef, wat heb ik gehuild. Er ging vanalles door me heen. Is een van ons vreemdgegaan? Was de test in 2013 dan niet kloppend? Heb ik het van een wcbril gekregen? Hoe dan? Wat dan? Is alles nu kapot? Oh verschrikkelijk wat waren we beide verslagen.

Wat we zeker weten is dat geen van ons vreemd is gegaan. Dat vertrouwen is er gewoon en we kunnen elkaar recht in de ogen aan kijken. Maar hoe kan het dan wel zo zijn gekomen? In 2013 had ik al een relatie met mijn huidige man. Hoe dan?

Vanmorgen mochten we direct komen voor een uitstrijkje en verdere test. De arts legde uit dat het ook zo kan zijn dat de test vals positief is uitgeslagen. Dat is helemaal afhankelijk van wat er vandaag uit komt. Ik ga er nog steeds vanuit dat er niks uit komt. Dat kan gewoon niet anders. Zo wel is het namelijk de vraag of mijn eileiders dan nog wel ok zijn, aangezien een verwaarloosde chlamydia hier ontstekingen kan veroorzaken.

Toch zet dit ons wel weer voor ons gevoel een stuk verder bij een kinderwens vandaan. Als we alles gehad dachten te hebben...

Nog twee weekjes in spanning op dit vlak. Ondertussen rapen we onszelf bij elkaar en gaan we door. Wel merk ik dat ik veel vermoeider ben dan anders. Under construction dus, wachten en mezelf weer aan elkaar lijmen voor de volgende afspraken!


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je