{{ message.message }}
{{ button.text }}

Uitzetlijst, bel eerst je vriendinnen.

Het is eindelijk zover je mag inkopen gaan doen voor je kleine, maar wat moet je kopen.

Afbeelding blog 'Uitzetlijst, bel eerst je vriendinnen.'

Shopdag is aangebroken en je stapt 's morgens enthousiast in de auto om inkopen te gaan doen. Daar sta je dan in die grote winkel overdonderd door de hoeveelheid babyartikelen, wat moet je hebben? Daarvoor hebben ze de wel bekende uitzetlijsten uitgevonden, goede houvast maar lekker commercieel. Nu denk je te weten wat je moet hebben maar raadpleeg eerst je vriendinnen! Deze lijsten hebben een paar valkuilen, artikelen die je waarschijnlijk niet nodig hebt en waarvan je er veel meer nodig hebt.

Braaf loop je door de winkel met je lijstje en dan ontstaat er keuzestress. Er zijn zoveel soorten en maten van een artikel. Bij je eerste kindje weet je weinig tot niets over de benodigde spullen en al die keuze maakt dat niet bepaald makkelijker. Ik heb mij door een klant, oudere man op klompen, laten vertellen wat het verschil is tussen bepaalde flessen. Zijn ongevraagde advies was om de comfort te nemen want die speen lijkt het meest op een tepel. Nu kunnen jullie je afvragen waar doe jij je inkopen maar dit was gewoon in een grote stad.

Deze dag shoppen resulteerde in een boze ik, laat een zwangere vrouw nooit te lang wachten, een hoop mooie en praktische spullen voor onze zoon en vermoeide ouders in spe. Of alles echt gebruikt gaat worden is nog maar de vraag, ook wij zijn in de commerciële uitzetlijst getrapt.

Op basis van onze ervaringen een paar tips:

Niet nodig of kan anders:

Babyfoon vervang deze door een app. Magnetronsterilisator: gewoon uitkoken in een pan. Voedingsbh, kolf en kunstveiling: eerst afwachten hoe borstvoeding gaat. Luierapparaat niet nodig. Autostoel, buikdrager, buggy, campingbedje kan later gekocht worden. Kinderwagen je kan je afvragen of je het buggy gedeelte hierbij wil kopen, onderstel van kinderwagen is vaak zwaar en onpraktisch voor in de auto.

Onjuiste aantallen:

Flessen: koop er niet meteen teveel van dezelfde maat. Je kleine heeft al snel grotere flessen nodig. Monddoekjes: verdubbel het aantal maar. Hydrofielluiers: hier hebben wij er wel 25 van. Koop ze in verschillende kleuren zodat je ze in de witte en gekleurde was kan doen.

Ladies succes met shoppen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je