{{ message.message }}
{{ button.text }}

Uitgerekend op eerste kerstdag

Ik had nog zo gezegd...

Afbeelding blog 'Uitgerekend op eerste kerstdag'

In alle vroegte, op maandag 20 mei 2019, was het eindelijk zover: op naar de verloskundige. Best wel gespannen gingen we met de auto die kant op, de praktijk ligt op zo'n 10 minuten rijden. Eenmaal aangekomen konden we direct naar binnen en kon het vragenvuur beginnen. Als je daar zit, ga je toch twijfelen. Wat was de datum van mijn laatste menstruatie ook alweer? Heb ik de waterpokken gehad of niet? Even navragen bij mijn ouders. Hmm, misschien een goede openingszin om de zwangerschap bekend te maken aan mijn ouders... ;)

Na alle vragen te hebben beantwoord en het lichamelijke onderzoek, was het tijd voor de eerste echo. En toen brak het zweet me uit... De verloskundige kon namelijk geen hartslag vinden en ze zei weinig. Uiteindelijk beantwoordde ze mijn bezorgde blikken en zei dat het geen reden tot paniek is. Ze stelde voor om een inwendige echo te maken. Gelukkig zagen we toen al vrij snel het hart. Wat een opluchting! 

Nadat ik me weer had aangekleed, kregen we de voorlopige uitgerekende datum te horen: 25 december 2019. Dat MEEN je niet! Ik, enorme fan van kerst, roep altijd dat het me verschrikkelijk lijkt om op één van de kerstdagen jarig te zijn en nu krijgen we wellicht een kerstkindje... Laat het maar ver daarvoor of na de feestdagen komen!

Afbeelding blog 'Uitgerekend op eerste kerstdag'

De bekendmaking van de zwangerschap: een heerlijke taart en een letterbord met toepasselijke tekst

Na de afspraak bij de verloskundige zijn Mitchel en ik allebei weer aan het werk gegaan. Mijn hoofd was echter bezig met hoe ik het mijn ouders ging vertellen, deze ongeplande zwangerschap. We hadden al besloten om het aan onze families te vertellen op mijn verjaardag, eind van de week, door middel van een taart. Mijn gevoel zei dat ik het eerder tegen mijn ouders moest vertellen. Na werktijd haalde Mitchel mij weer op en we besloten direct naar mijn ouders te gaan. Met tranen in mijn ogen overhandigde de echofoto's. Mijn ouders waren verbaasd, maar ook heel blij voor ons. Daarna zijn we ook nog doorgereden naar Mitchels ouders. 

Op mijn verjaardag hebben we ook het bekend gemaakt aan de aanstaande overgrootopa, -oma, ooms, tante, neven en nichtje. Toen iedereen aanwezig was, gingen we de speciale 'verjaardagstaart' aansnijden. Het hoogtepunt waren de tranen in de ogen van mijn broer. Kortom, geslaagde bekendmaking. Op vaderdag deelde we bovenstaande foto op Social Media. Zoveel leuke en lieve reacties op gehad. We voelden ons geliefd! 

Hoe hebben jullie de zwangerschap bekend gemaakt aan familie en vrienden? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je