Snap
  • Zwanger
  • Gezond

Uitdrogings verschijnselen bij 14 weken

Wie heeft er ook last van of van gehad? Door het vele spugen last van uitdroging.

Vanaf week 5/6 van mijn zwangerschap ben ik enorm min. Naast misselijk ook enorm veel spugen en doodmoe wat alleen maar erger lijkt te worden. Om die redenen zijn er gisteren ook wat onderzoeken gedaan en ik blijk flink aan het uitdrogen. Nu in afwachting van een bloedonderzoek en moet maandag weer urine laten onderzoeken en afhankelijk van die uitslagen word besloten of ze me op gaan nemen in het ziekenhuis. 

Daar schrok ik natuurlijk enorm van want we konden al niet zwanger worden omdat mijn lijf het steeds afstoot. Nu blijft ons wonder zitten om het even zo te zeggen en groeit maar gaat dat dan wel goed? Volgende week pas een extra ingeplande echo want ja de zorgen zijn echt heel vervelend. 

Verder kreeg ik advies meer rust te houden geen werk meer te doen en echt maar mijn lijf te luisteren.. Nu al bij 14 weken moet ik er dus de rem op zetten en hard ook. 

Ben erg benieuwd of er meer vrouwen zijn die dit hebben gehad en zo ja hoe lang het aan hield... 

Alvast heel erg bedankt voor de reacties ;) 

8 jaar geleden

Ik heb er geen ervaring mee maar wil je wel heel veel sterkte wensen. Ik hoop voor je dat dit kindje wel blijft zitten en dat het niet te zwaar wordt voor je.

8 jaar geleden

Wat naar voor je dat dit ook nog gebeurd na zoveel onzekerheid. Ik zelf ben nu 13 weken zwanger en moest met 8 weken opgenomen worden door uitdroging. Na de 8 weken gelukkig geen opname meer gehad maar wel nog extreem misselijk en ook hier hakt het er flink in want het is al sinds de 5 weken. Ik heb ook al verschillende medicatie gehad. Heb jij ook al iets gehad zoals emesafene? Het kan de scherpe randjes van de misselijkheid wegnemen(en emesafene mag vrij lang gebruikt worden omdat het geen schade geeft voor de baby). Wel weet ik dat met onze kleine gewoon nog steeds alles goed gaat heb twee weken na de uitdroging een echo gehad en de kleine was goed gegroeid en het was zelfs net alsof het naar ons zwaaide. Mag je van de verloskundige niet eerder langskomen voor een echo omdat je je zorgen maakt? Van die van mij mocht ik gelijk na de opname al komen. Ikzelf heb in die dagen trouwens veel aquarius gedronken om het uitdrogen tegen te gaan omdat er electoliten in zitten.en omdat het drinken moeilijk gaat eet ik veel fruit. Ik weet niet of je hier iets aan hebt maar wil je in elk geval nog wel veel sterkte wensen.