{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tweede (b)engeltje

Doe ik mijn dochter niets tekort?

Afbeelding blog 'Tweede (b)engeltje' Achtergrond blur afbeelding

36 weken, wat klinkt dat alweer ver. Nog een week en dan mag de baby eventueel al komen.

Ik vind het nog steeds een gek idee, straks ligt er weer een klein baby'tje in de wieg. Aan 1 kant ben ik heel nieuwsgierig naar ons kleine mannetje, maar aan de andere kant vind ik het ook wel een beetje eng.

Dadelijk heb ik 2 kindjes om voor te zorgen. Word mijn dochter jaloers? krijgt zij nog wel genoeg aandacht? Kan ik met haar nog wel genoeg leuke dingen doen? ergens voel ik me schuldig over dat er een broertje voor haar komt. en vervolgens voel ik mij schuldig over het feit dat ik niet zo "ongeduldig" aan het wachten ben op de komst van de baby zoals ik dat voelde bij mijn dochter.

Het gevoel van bang zijn mijn dochter tekort te doen door de komst van de nieuwe baby voel ik eigenlijk elke dag, maar aan de andere kant heb ik ook het idee dat het allemaal wel losloopt. Ze vraagt nu al meerdere malen per dag of ze de baby een kusje mag geven (mijn buik) of ze komt de baby even knuffelen en aaien.

Bij het wassen van de kleertjes, knuffeltjes en opmaken van het wiegje vertel ik haar al dat daar straks een baby in komt te liggen, maar dat zij nog steeds als ze in het weekend wakker word, lekker bij mama en papa in bed mag kruipen, straks komt er gewoon een klein mensje bij....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je