Snap
  • Zwanger
  • post

Tweede (b)engeltje

Doe ik mijn dochter niets tekort?

36 weken, wat klinkt dat alweer ver. Nog een week en dan mag de baby eventueel al komen.

Ik vind het nog steeds een gek idee, straks ligt er weer een klein baby'tje in de wieg. Aan 1 kant ben ik heel nieuwsgierig naar ons kleine mannetje, maar aan de andere kant vind ik het ook wel een beetje eng.

Dadelijk heb ik 2 kindjes om voor te zorgen. Word mijn dochter jaloers? krijgt zij nog wel genoeg aandacht? Kan ik met haar nog wel genoeg leuke dingen doen? ergens voel ik me schuldig over dat er een broertje voor haar komt. en vervolgens voel ik mij schuldig over het feit dat ik niet zo "ongeduldig" aan het wachten ben op de komst van de baby zoals ik dat voelde bij mijn dochter.

Het gevoel van bang zijn mijn dochter tekort te doen door de komst van de nieuwe baby voel ik eigenlijk elke dag, maar aan de andere kant heb ik ook het idee dat het allemaal wel losloopt. Ze vraagt nu al meerdere malen per dag of ze de baby een kusje mag geven (mijn buik) of ze komt de baby even knuffelen en aaien.

Bij het wassen van de kleertjes, knuffeltjes en opmaken van het wiegje vertel ik haar al dat daar straks een baby in komt te liggen, maar dat zij nog steeds als ze in het weekend wakker word, lekker bij mama en papa in bed mag kruipen, straks komt er gewoon een klein mensje bij....

10 jaar geleden

Heel herkenbaar. De oudste krijgt minder aandacht dan voorheen. Je gaat je aandacht verdelen. Ik zag der ook erg tegenop maar later als de baby der is loopt het vanzelf los.

10 jaar geleden

Ik ben ook over een paar weken uitgerekend van de tweede, maar ik herken je gevoel totaal niet. Onze dochter is nu al erg lief voor haar broertje en knuffelt iedere dag met mijn buik. Ook als hij geboren is hou ik mijn Mama-Dochter Time. Ze zal Papa en Mama wel moeten delen...

10 jaar geleden

Alhoewel het voor mij al weer even geleden is, voelt het zooo herkenbaar! MAAR NIETS IS MINDER WAAR!!Ze zal misschien even moeten wennen, maar een broertje is vast het ALLERMOOISTE cadeau dat ze ooit zal krijgen... Succes met de laatste loodjes!

10 jaar geleden

Hey gaan we samen laatste loodjes doen ik ben morgen 36 weken. Je hoeft je echt geen zorgen om je ddochter dat komt echt goed dit is onze derde kindje maar als ik zag hoe goed ging toen tweede werd geboren is eerst ff zoeken na ritme maar als snel had ik dat te pakken en deed ik weer van alles met onze oudste terwijl onze tweede niet eens zo heel veel sliep. Succes met laatste weken.