Snap
  • Zwanger

Twee streepjes op de verjaardag van mijn dochter

De verjaardag van onze dochter was een beetje raar. Nog steeds niet ongesteld, maar het was een drukke week geweest.

De verjaardag van onze dochter. Twee alweer! Wat zijn die twee jaar voorbij gevlogen! Ik had het weekend al ongesteld moeten worden, maar door de drukte rondom haar verjaardag die we het weekend al vierde was het natuurlijk niet zo gek dat er nog niets was. Toch had ik een gek onderbuikgevoel. Terwijl mijn vriend onder de douchen stond en mijn dochter mij riep vanuit haar kamer deed ik een test. Die heb ik neergelegd, heb me aangekleed en ben naar mijn dochter gegaan om haar uit bed te halen. 

Daarna een snelle blik op de test. Tot mijn verbazing twee streepjes, en niet zo'n beetje ook! Vol ongeloof keek ik mijn vriend aan. We waren er nog niet zo mee bezig, althans, ik wilde wel weer binnenkort graag zwanger raken en mijn vriend wilde over een tijdje ook wel weer. Deze hadden we niet zien aankomen! Beneden hebben we nog gezongen voor onze dochter, want ook al doen we er verder niets aan, ze was wel echt jarig die dag!

Ik was al snel in het stadium dat het verwerkt was,  mijn vriend was nog in shock. Toch begon bij hem na een dag ook steeds meer vreugde te komen. Een broertje of zusje voor onze kleine meid! Meteen was ik al volop bezig met te bedenken wanneer er een afspraak bij de verloskundige moest komen, moeders voor moeders moest worden benaderd en er moet opnieuw een kamertje ingericht worden als slaapkamer.

Ik ben heel benieuwd hoe deze zwangerschap gaat verlopen. Ik hoop dat ik, net zoals bij nummer een, niet veel nare bijkomstigheden zal ervaren. Het gekke is, ook al zegt de test dat ik zwanger ben, ik heb daarna ook nog een indicatietest gedaan (2-3 weken), ik voelde mij nog totaal niet zwanger! Daar kwam al snel verandering in na een paar weken. Gelukkig is de periode van misselijkheid nu ook echt tegen zijn einde.