Snap
  • Zwanger

Tutorial gipsbuik; afwerken met kant

Wat fijn dat jullie hebben meegedacht over de afwerking van de gipsbuik! Hieronder een tutorial over de afwerking.

De gipsbuik heb ik eerst helemaal met voorstrijk behandeld. Gips neemt nogal wat vocht op en ik was bang dat ik anders aan het verven zou blijven. In plaats van gewone muurverf smeren heb ik een spuitbus gebruikt. Het is veel sneller en geeft eveneens een prachtig effect.

Voor de stof heb ik kant met elasthaan genomen. Zonder elastiek is het lastig om het kant mooi rond de buik te draperen omdat je dan op sommige plaatsen teveel stof overhoudt. Om alles vast te zetten heb ik een paar splitpennen gebruikt om de meeste spanning vast te houden. Aan de achterkant heb ik alle stof vastgelijmd met textiellijm.

Voor de uiteindelijke afwerking heb ik rond de buik, net onder de borsten, een rekbaar kanten lint gebruikt en heb ik bloemen toegevoegd ter decoratie. Rondom de zijkanten van de romp heb ik eveneens een kanten lint gebruikt dat ik heb vastgestikt aan het kant dat ik al aan de buik had vastgelijmd.

 

7 jaar geleden

Waar kan je de stof halen want kan niet veel op internet vinden namelijk

7 jaar geleden

Het kant heb ik ca. 5 cm van de rand afgeknipt en toen vastgelijmd aan de binnenkant. Splitpennen Erin zetten kan tricky zijn omdat gips poreus is, maar als je bijvoorbeeld eerst met een flinke naald een gaatje maar, kun je daarna de splitpen erdoor duwen. Dat zorgde er bij mij voor dat de stof niet direct los ging naar ik deze had gelijmd. Succes!

7 jaar geleden

Heb je dan het kant achter helemaal doorgespannen? Snap niet heel goed hoe je het vastgezet hebt namelijk. En de splitpennen, die kun je toch niet zomaar in het gips drukken? Wil dit zelf ook graag gaan maken, maar t vastzetten is me nog een mysterie

7 jaar geleden

De buik heb ik heel voorzichtig met schuurpapier een beetje glad gemaakt. Het hoeft niet perfect effen te zijn voor je er kant overheen doet. Ik heb rekbaar kant gebruikt en dat strakgespannen en vervolgens aan de onderkant met splitpennen en lijm vastgezet. Succes!