{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tutorial gipsbuik; afwerken met kant

Wat fijn dat jullie hebben meegedacht over de afwerking van de gipsbuik! Hieronder een tutorial over de afwerking.

Afbeelding blog 'Tutorial gipsbuik; afwerken met kant' Achtergrond blur afbeelding

De gipsbuik heb ik eerst helemaal met voorstrijk behandeld. Gips neemt nogal wat vocht op en ik was bang dat ik anders aan het verven zou blijven. In plaats van gewone muurverf smeren heb ik een spuitbus gebruikt. Het is veel sneller en geeft eveneens een prachtig effect.

Voor de stof heb ik kant met elasthaan genomen. Zonder elastiek is het lastig om het kant mooi rond de buik te draperen omdat je dan op sommige plaatsen teveel stof overhoudt. Om alles vast te zetten heb ik een paar splitpennen gebruikt om de meeste spanning vast te houden. Aan de achterkant heb ik alle stof vastgelijmd met textiellijm.

Voor de uiteindelijke afwerking heb ik rond de buik, net onder de borsten, een rekbaar kanten lint gebruikt en heb ik bloemen toegevoegd ter decoratie. Rondom de zijkanten van de romp heb ik eveneens een kanten lint gebruikt dat ik heb vastgestikt aan het kant dat ik al aan de buik had vastgelijmd.

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je