{{ message.message }}
{{ button.text }}

TTS zorgt voor een stucktwin

Afbeelding blog 'TTS zorgt voor een stucktwin'

Stuck twin.. 

Vrijdag 15 februari 2019, st jansdal.. “het ziet er niet goed uit mevrouw, we gaan uw 20 weken vervroegen naar aanstaande maandag, u bent dan 19 weken zwanger”.

Maandag 18 februari 2019 WKZ utrecht.. de 20 weken echo, wat moeten we verwachten? De beelden die we in Harderwijk zagen waren niet al te best. Hun apparatuur is verouderd en bij al een beetje twijfel of ze het tussenschot kunnen vinden sturen ze al door naar een ziekenhuis die wel de nieuwste apparatuur heeft met daarbij de kennis van tts.

Een echo van 2x 45 minuten was pittig! De kindjes deden het gelukkig goed al was er toch wel een groot probleem aan het ontstaan. Tts het tweeling transfusie syndroom zorgde ervoor dat Maik een stucktwin was, hij lag strak in de vliezen met bijna geen vruchtwater meer terwijl z’n broer Evan een zwembad om zich heen had.

De marches van eenheden waren nog net niet ernstig genoeg om in te moeten grijpen met de laser. Helaas kregen we te horen dat ook het WKZ ons niet verder ging helpen, in het LUMC Leiden zijn ze gespecialiseerd in tts.

Woensdag 20 februari 2019, LUMC Leiden..

We kregen nogmaals bevestiging dat het niet goed zat, vanaf nu 2x per week een ritje naar Leiden.

Omdat de jongens beide nog maag en blaasvulling hadden bleef het stabiel en was ingrijpen niet nodig.

De weken verstreken en waar het de eerste weken kritieker werd stabiliseerde het gelukkig na een tijd, op het laatst verbeterde het zelfs waardoor we op het laatst weer terug mochten naar het WKZ.

Dit alles zorgde ervoor dat ik 9 maanden met verlof was, ik keek er verschrikkelijk tegen op! Al die maanden! Inmiddels zitten we nu in de 2e verplichte sluiting/lockdown.. wie had dat verwacht? Hopelijk mogen we snel weer starten! onderhand ben ik nu van 2 jaar tijd al 1 jaar thuis.. rare tijden!

Hoe beleef jij de lockdown? En heb jij ook heftige complicaties gehad in je zwangerschap?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je