{{ message.message }}
{{ button.text }}

Totaal onverwacht maar o zo welkom!!

Afbeelding blog 'Totaal onverwacht maar o zo welkom!!'

Mijn man en ik zijn al samen sinds 2009 en getrouwd sinds 2014. En als je al zo lang bij elkaar bent gaat wel toch wel iets kriebelen. We hebben het er vaak over gehad wanneer we aan kinderen zouden beginnen.
Ik ben heel erg van regelmaat en willen weten waar ik aan toe ben. Helaas weet je maar nooit wat je te wachten staat. Het leven is niet altijd te plannen.

In november 2015 ben ik gestopt met de pil omdat ik toen heel graag een baby wou. Plots daarna begon ik te twijfelen. Een half jaar daarvoor had ik nieuwe medicijnen gekregen voor mijn migraine en dankzij die medicijnen was ik binnen dat half jaar 15 (!!) Kilo aangekomen. En ik wou niet met dat gewicht zwanger worden. Dus ik had besloten om eerst 20 kilo af te vallen en daarna zouden we wel verder zien.

In februari 2016 ben ik begonnen met diëten en fitness. Je kon me 4x per week in de sportschool vinden. Het was me gelukt om begin september tegen de 20 kilo kwijt te zijn.

Ik hield in een app bij wanneer mijn menstruatie was en wanneer dan de eisprong zou plaats vinden. Ik heb een aantal keren mn eisprong duidelijk kunnen voelen. En het viel me op dat mijn eisprong nooit op de dag viel dat het eigenlijk hoorde (2e week na eerste menstruatiedag). Dus ik haalde ovulatietesten in huis om zo te kijken hoeveel dagen het scheelde. Dan kon ik zo weten wanneer ik wel/niet kans had op een zwangerschap.

Ik heb toen 2x zo'n test gedaan maar er kwam niks uit. Terwijl het toch rondom mijn eisprong was. Ik legde het naast me neer en dacht dit komt later wel.

Een paar weken later voelde ik continue krampen. Het was tenslotte weer tijd voor mn menstruatie. Maar die kwam maar niet. Elke keer wanneer ik me voornam om een test te doen namen de krampen toe. Waardoor ik dacht nee ik word gewoon ongesteld.. ik heb dit zo'n 5 dagen volgehouden. Daarna toch maar besloten om een test te kopen.

5 oktober 2016 testte ik positief. Wat was ik blij! Ik voelde me zo gezegend dat het zo makkelijk ging. Maar je word ineens overvallen door allerlei emoties en gedachten. Welke stappen moet je nu nemen. Huisarts wel of niet inlichten? Welk verloskundigepraktijk kies je? Wacht je eerst 3 maanden om het bekend te maken of schreeuw je het meteen van de daken?

Eerst de test maar eens aan manlief laten zien en alles even laten bezinken, de rest komt later wel.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je