{{ message.message }}
{{ button.text }}

Top 5 gênante zwangerschapskwaaltjes

Bij een zwangerschap horen meestal ook wat vervelende klachten. Hieronder de top 5 meest gênante zwangerschapskwaaltjes!

Afbeelding blog 'Top 5 gênante zwangerschapskwaaltjes'

Ochtendmisselijkheid, vermoeidheid en bandenpijn zijn enkele voorbeelden van zwangerschapskwaaltjes die regelmatig voorbij komen. Toch zijn er ook zwangerschapskwaaltjes waar nauwelijks over wordt gesproken, alsof het een soort van taboe is. Veel vrouwen zeggen over deze klachten namelijk het liefst zo weinig mogelijk. Hieronder vind je dan ook de top 5 van de meest gênante zwangerschapskwaaltjes.

De absolute nummer 1 onder de gênante zwangerschapskwaaltjes: aambeien!

Aambeien wordt door veel vrouwen gezien als de absolute nummer 1 onder de gênante zwangerschapskwaaltjes. Aambeien zijn gezwollen bloedvaatjes aan de binnenkant van de endeldarm. Door de zwangerschapshormonen worden de wanden van de bloedvaten dunner. Bovendien zorgt een groeiende baarmoeder en het gewicht van de baby voor een extra druk. Door aambeien gaat de ontlasting moeizamer en is zitten soms zelfs pijnlijk.

Ook na de bevalling hebben veel vrouwen last van aambeien door het persen.

Bij de apotheek zijn diverse middeltjes verkrijgbaar om de pijn te verzachten. Daarnaast is het drinken van minimaal anderhalve liter vocht, veel beweging en vezelrijk eten heel belangrijk.

2: overal jeuk!

Vooral aan het eind van de zwangerschap kan je vreselijke last krijgen van jeuk. Vaak alleen op of rondom je borsten, maar ook jeuk over het hele lichaam komt tijdens de zwangerschap voor. Neem een koud bad en gebruik mentholpoeder om de jeuk te verzachten.

3: Help! Een vaginale schimmelinfectie

Door de zwangerschapshormonen verandert de zuurgraad van je vagina. Soms kan hierdoor een vaginale schimmelinfectie ontstaan. Je hebt dan jeuk en veel afscheiding. Raadpleeg in dat geval de huisarts of vraag advies bij de apotheek.

4: Nu al lekkende borsten?

Ja, ook tijdens de zwangerschap kan je al last krijgen van lekkende borsten. Je borsten bereiden zich immers voor op het geven van borstvoeding. Heb je hier last van? Doe dan een wattenschijf of zoogcompres in je bh zodat je niet 'doorlekt'.

5: Bah, die vervelende obstipatie!

Ook obstipatie ( oftewel: verstopping ) wordt door veel zwangere vrouwen gezien als één van de meest gênante zwangerschapskwaaltjes. Door de zwangerschapshormonen werken de darmen namelijk langzamer waardoor de ontlasting moeizaam kan gaan. Ook in dit geval is vezelrijk eten, veel beweging en anderhalve liter water drinken het meest effectief.

Heb / had jij ook last van een gênant zwangerschapskwaaltje? Reageer hier!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je