{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tillen tijdens de zwangerschap.

Wel had ik veel geluk dat ik receptie en administratieve taken vervul en dus sowieso niet veel hoefde te tillen. Hoe verder ik in de zwangerschap kwam, hoe meer ik mij realiseerde dat vrouwen die lichamelijk belastend werk doen het echt zwaar hebben. Vaak wordt er wel vervangend werk gezocht, maar ik heb tot aan mijn verlof mijn eigen werkzaamheden kunnen blijven doen. Daar ben ik erg blij om. Als ik bijvoorbeeld kijk naar interieurverzorgsters. Zij moeten vaak tillen en werken ook nog eens met schoonmaakmiddelen die misschien schadelijk zijn voor moeder en/of baby.

Afbeelding blog 'Tillen tijdens de zwangerschap.'

Vanaf het moment dat mijn collega's wisten dat ik zwanger was wilden ze niet dat ik dingen tilde, me  druk  maakte om iets. Erg lief, maar niet altijd te voorkomen. Wel had ik veel geluk dat ik receptie en administratieve taken vervul en dus sowieso niet veel hoefde te tillen. Hoe verder ik in de zwangerschap kwam, hoe meer ik mij realiseerde dat vrouwen die lichamelijk belastend werk doen het echt zwaar hebben. Vaak wordt er wel vervangend werk gezocht, maar ik heb tot aan mijn verlof mijn eigen werkzaamheden kunnen blijven doen. Daar ben ik erg blij om. Als ik bijvoorbeeld kijk naar interieurverzorgsters. Zij moeten vaak tillen en werken ook nog eens met schoonmaakmiddelen die misschien schadelijk zijn voor moeder en/of baby.

Als ik terug kijk heb ik tijdens mijn verlof lichamelijk zwaardere dingen gedaan dan voor mijn verlof. Al moest ik er wel even aan wennen dat er dingen zijn waar je rekening mee moet houden. Op een bepaald moment was ik dan ook helemaal uitgeput en verlangde naar het moment dat mijn kleine uk geboren zou worden. Gelukkig heeft dat niet al te lang op zich laten wachten en kunnen we nu al bijna 5 maanden genieten van onze kleine schat!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je