{{ message.message }}
{{ button.text }}

The Post Pregnancy Tag

​Op een aantal blogs van andere mama’s kwam ik deze tag tegen. De Post Pregnancy Tag.

Afbeelding blog 'The Post Pregnancy Tag' Achtergrond blur afbeelding

En ik vind het altijd leuk om te lezen hoe andere moeders/vrouwen dingen ervaren etc. En toen dacht ik why the heck not, ik vul hem ook in.

Hoe oud is je kindje nu?
Vandaag is mijn kleine Pooks precies 4 maanden!

Hoe voel je je?
Ik voel me vooral moe. Ook al hebben we wel al een beetje een ritme, vind ik het af en toe nog wel vermoeiend. Maar ik denk dat dat komt, omdat ik teveel wil en doe en daardoor mijzelf vergeet en met name de rust die ik ook nodig heb.

Nog last van kwaaltjes?
Thank Godddd van niet! Echt serieus meteen na mijn bevalling waren al die irritante kwaaltjes foetsie! Zo, zo , zo, zo, zooooooo blij dat ik van die @$#%! jeuk af ben!

Is je eetlust veranderd?
Ja en nee. Ik probeerde tijdens mijn zwangerschap een beetje te letten op wat ik at en mij niet teveel te laten gaan. Hier heb ik mij de laatste maand niet echt heel erg goed aan gehouden en ben ietsie pietsie teveel gaan snoepen. En nu door drukte vergeet ik soms te eten, of heb ik door vermoeidheid helemaal geen trek. Ennnn snoep ik nog steeds meer dan ik deed voor mijn zwangerschap, maar wel minder dan tijdens!

Zwangerschapskilo’s.
Ja, die waren er zeker en die zitten er nog steeds. Niet allemaal gelukkig, van de 20 kilo die erbij kwam ben ik er 13 alweer kwijt. Maar die laatste zeven……. They are hugging me real tight. Maar ik ben vastberaden ook deze 7 er nog af te krijgen en mijn oude kleren weer aan te kunnen!

Hoe kijk je terug op je zwangerschap?
Ik kijk met trots, bewondering en opluchting terug op mijn zwangerschap. Trots omdat ik mijn hele tweede jaar HBO heb afgerond zonder herkansingen etc. terwijl de oververmoeidheid groot was. En met opluchting, omdat ik het best wel zwaar vond. Ik had last van vrijwel alle kwaaltjes die erbij komen kijken en heb daardoor misschien niet altijd optimaal kunnen genieten van het zwanger zijn. Maar desondanks vind ik het nog steeds het mooiste en meest bijzondere wat ik ooit heb meegemaakt.

Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?
Ook al vond ik de bevalling best pittig, en dan met name de weeën. Zou ik liever de bevalling opnieuw doen dan de zwangerschap. Ook al zou ik nu best nog is mijn Pooks in mijn buik willen voelen schoppen, dat mis ik nog wel eens, maar al die kwaaltjes… nee dank u zeer! Dus kiezen tussen 7 maanden kwaaltjes of 1,5 uur bevallen.. Ja, best makkelijk dan toch..

Zijn er dingen die je anders had gewild?
Ik had me natuurlijk graag veel beter en fitter willen voelen tijdens mijn zwangerschap. Maar Pooks groeide goed en we waren (zijn) gezond. De bevalling ging, in realiteit, vrij snel dus ook daar niets te ‘klagen’ over.

Hoe is het met jullie kindje?
Super goed! Ze groeit hard en gaat gewoon zo goed! Ik ben een hele super trotse mama! Wel is het een kleine diva. En nu ze heeft geleerd hoe ze haar gillen kan inzetten…. Dus daar hebben wij straks onze handen vol aan!

Hoe zijn de nachten?
Helaas is ons kleine hongerbuikje nog wakker in de nacht. En eet ze gewoon om de 4 uur. Ze doet wel een soort van doorslapen.. Maar dit dan van 7 tot een uur of 1. Maar ze komt eigenlijk altijd rond 4 uur in de nacht voor een fles.

Genietmomentje?
Wanneer niet! Nou okee.. wanneer ze zo gilt, niet.. Maar als ze in bad ligt en zo hard trapt dat het water alle kanten op vliegt en zij daar trots bij aan het lachen is. Of als ze heerlijk knus bij je ligt en je hand vastpakt. Als je haar kamertje binnenkomt en ze ziet je en je dan de grootste glimlach geeft (smelt!). En nu ze wat ouder is, als je haar optilt en ze haar armpje stevig om je heen doet en je vasthoudt. Ooooooohhhh, dan gaat je hart toch zoveel sneller kloppen!

De grootste verandering?
Dat je nu constant, 24/7, de verantwoording hebt over een ander klein mensen leven hebt. Geen enkele beslissing maak je meer zonder na te denken over ‘gaat dat wel met..’ Je bent niet meer met zijn 2en, dus je moet altijd rekening houden. En zo klinkt het misschien negatief, maar zo bedoel ik het absoluut niet. Het gaat allemaal automatisch. Maar je kunt niet meer zo spontaan als daarvoor zijn.

Aan het werk?
Yep. Toen Jaé 11 weken was moest ik weer beginnen met school en full-time stage. Dit vond ik heel erg moeilijk. Ik heb dan ook de avond voor mijn eerste dag, erg emotioneel rondgelopen en zelfs even gehuild. Ik vond het vreselijk dat ik haar naar de opvang moest brengen en iemand anders voor haar zou zorgen.

Jouw tip voor aanstaande moeders?
Ja tips.. ik heb heel veel tips.. maar denk dat de beste tip is.. laat het je gebeuren. Je kunt proberen, net als ik, alles in te vullen. En verwachtingen te maken en hebben. Maar het is allemaal zo iets unieks en onverwachts. Zo had ik nooit verwacht dat ik zo moe zou zijn mijn hele zwangerschap, ik had van alles in gedachten en gepland en dit ging dus niet. Dus laat het je gebeuren en leef met de dag. Geniet en ga niet te hard. En als laatste, luister naar jezelf! Jij zelf weet het het beste. Iedereen heeft een mening en tips en adviezen. Maar doe wat goed voelt voor jou!

Oh, en als je van de echo’s bent.. een 3D echo, en op tijd! Ik was helaas net iets te laat in mijn zwangerschap en mijn meisje wou heel eigenwijs niet bewegen. Maar het is zoooooo mooi! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je