Snap
  • Zwanger

Terug van weggeweest en ik heb jullie hulp nodig!

Iedereen heeft een mening over borst en flesvoeding. En ik? Ik vind dat iedereen het lekker zelf moet weten...

Bij de eerste wilde ik dolgraag zelf voeden, dit lukte niet, resultaat; ze viel te veel af. Omdat ik per sé zelf wilde voeden begon ik te kolven. 7 keer per dag kolven daarna was het voeden. Mijn leven stond in het teken van voeden.  Al snel hoefde het minder vaak, ik heb het ruim 3 maanden volgehouden. 

Nu bij de tweede wilde ik het ook weer en dit keer moest en zou het lukken! En oh wat deed het pijn! Niemand die dat zei, nee borstvoeding hoort geen pijn te doen. Als ik vroeg wat ik fout deed zeiden die zelfde mensen dat het bij hun ook pijn deed, maar niet voor lang. Nou mooi wel, mijn meisje werd gekliefd, dit verminderde de pijn. Na 2,5/3 maanden deed het geen pijn meer (hoe heb ik dit ingodsnaam volgehouden?!) Maar toen begon het lekken ik liep de hele dag met natte plekken en ik hoorde van iedereen dat dit maar even was en het echt over zou zijn als de kleine een ritme zou hebben. Oké op hoop van zegen. 

Na 4 maanden was het over geen pijn en gelek dolblij vertelde ik dit in 1 van mijn blogs, en nu, vrijdag is mijn meisje 5maanden, heb ik zere kapotte tepels. Het is het beste uit te houden als ik de ene voeding kolf en dan de volgende "live" voed. Door de pijn kolf ik/geef ik minder en dus heb ik vanavond mijn eerste nutrilon voeding gegeven. En weet je, ze dronk het zo op, alsof ze geen verschil proefde.

Ik denk dat ik minder vaak ga kolven en hoop dat het allemaal wat kan genezen. .. ik wil zo lang het gaat zo veel mogelijk zelf voeden en met nutrilon aanvullen.  

Vandaar dat ik minder online was/heb geblogt.

ALLE TIPS ZIJN WELKOM! !!

vooral hoe heel ik mijn tepels snel!!! 

(Ik heb nu zalf met wolvet)

8 jaar geleden

Wat ontzettend vervelend voor je! Simpelweg wat moedermelk laten drogen op je tepels helpt goed. Er zitten ontstekingsremmende stoffen in, waardoor kloofjes vrij snel genezen. Overigens is combinatievoeden (fles en borst) prima te doen:).

8 jaar geleden

Allereerst: respect en een diepe buiging voor jou! Dit is niet niks wat je doet! Veel is al genoemd, maar ik wil nog 1 ding toevoegen. Tepelbeschermers waren de tip van mijn kraamverzorgster. Let wel: tepelbeschermers, geen tepelhoedjes. Anders dan de hoedjes draag je de tepelbeschermers juist tussen de voedingen in je bh. Wij noemden ze gekscherend tepeltoks, want het is een harde schaal met siliconen rand waar je je tepel in doet en die voorkomt dat de pijnlijke tepel in aanraking komt met je bh, of wat er dan ook tegenaan kan schuren. En smeren! Bepanthen is het meest gangbare. Ik vond de nipple cream/butter van Earth mama angel baby ook heel fijn. Heel veel succes en sterkte!

8 jaar geleden

Ik raad je aan even een consult te nemen met een lactatiekundige! http://www.nvlborstvoeding.nl/ Ik heb er veel aan gehad! Dit is hun beroep en met 1 consult a 60 euro(ongeveer) wat meestal ook vergoed word vanuit je zorgverzekering ben je gelijk heel wat wijzer, ze kan ook meekijken hoe je baby aanhapt en hoe het minder pijnlijk kan worden. Ik voed nu 8+ maanden en heeft nooit echt pijn gedaan....pijn is niet te bedoeling hoor! Sterkte en je bent goed bezig hoor!

8 jaar geleden

Oh jaaaaa tepelhoedjes!!!