{{ message.message }}
{{ button.text }}

Terug naar de basis! #vertrouwen!

Mijn eigen ervaringen over hoe men aankijkt tegen zwanger zijn en bevallen. Wat dit doet met je eigen vertrouwen en hoe je dit vertrouwen weer kunt terugpakken. En mijn droom om dit andere zwangere vrouwen ook te leren!

Afbeelding blog 'Terug naar de basis! #vertrouwen!'

Mijn eerste zwangerschap vordert gestaag en straks zal ik zelf voor het eerst gaan bevallen. Nu al heb ik een droom over wat ik met mijn eigen ervaringen van de zwangerschap en bevalling wil doen. Ik wil mijn  eigenheid, hoe ik tegen zwanger zijn en bevallen aankijk, delen. Die behoefte leeft bij mij omdat ik denk dat wij vrouwen terug ‘moeten’ naar de basis.

En die basis is: vertrouwen.
- Vertrouwen in je eigen lijf,
- Vertrouwen in je eigen kracht,
- Vertrouwen in je kind,
- Vertrouwen in de communicatie met je (ongeboren) kind,
- Vertrouwen in de samenwerking tussen jou en je (ongeboren) kind.

Wat mij gedurende mijn eerste zwangerschap opvalt, zijn de overtuigingen die heersen omtrent zwanger zijn en bevallen. Om een paar voorbeelden te noemen. “Zwangerschap en bevallen is een zwaar en moeizaam proces is.” “Een bevalling is niet leuk.” “Voor je eigen veiligheid en die van je kind is het maar beter dat je in het ziekenhuis bevalt.” Wat ik gemerkt heb is dat deze visies leven bij professionals (gynaecologen, verloskundigen)  en ook bij de mensen om mij heen, bij de moeders zelf bijvoorbeeld.

Ik was en ben me bewust van wat het met me deed/doet. In het begin van de zwangerschap had ik een groot vertrouwen in mijn eigen kunnen. Maar door de verhalen, van professionals, ervaringsdeskundigen en anderen die hun adviezen bij me kwijt wilden, kreeg ik het idee dat ik met hun angst geconfronteerd werd. En het zorgde ervoor dat ik ging twijfelen, twijfelen aan mezelf. Mijn vertrouwen nam af.

Blij met de tools die ik in huis heb. Ik kan met afstand kijken en zien wat er gebeurt. Ik kan zelf een keuze maken: ga ik mee in de angst of laat ik die los? En de volgende stap: ik weet hoe ik het vertrouwen terug kan pakken. Door contact te maken met mijn lijf. Door contact te maken met mijn innerlijke wijsheid/intuïtie of eigen kracht. Ik weet ook dat ik contact kan maken met het (ongeboren) kindje. Ik weet hoe ik dat doe en iets in mij zegt dat dit de zwangerschap en de bevalling ten goede komt. Intussen droom ik verder en eigenlijk ligt die droom niet zo ver van de realiteit vandaan. In mijn werk als intuïtief coach doe ik niets anders en dat ga ik straks ook doen voor de zwangere vrouw! Ik kan ze het één en ander leren: terugkeren naar de basis, terugkeren naar hun eigen vertrouwen!  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je